Hirdetés
Kezdőoldal Termékek Kalózoknak való

Kalózoknak való

Hirdetés

Ha az országút kalóza vagy, kihagyhatatlan választás. Ha Josh Hayes rajongó vagy, akkor meg pláne. A világ egyik legjobb sisakgyártója kihozta a sokszoros amerikai gyorsasági bajnok replikáját full-face és krossz sisak formájában is. A Jolly Roger névre keresztelt bukókból csak harminc darab érkezik Magyarországra, szóval nagyon sietned kell, ha még be akarod passzírozni a karácsonyfa alá valamelyiket.

Arai Chaser

Az Arai kínálatában jelenleg a második legjobb konstrukció a Chaser. Viszonylag friss modellről van szó, hiszen valamikor a tavalyi év folyamán került forgalomba. Az csúcsmodelltől az RX-7-től csupán kevesebb szellőző nyílásában, illetve a bélésében tér el. Ennek a típusnak ugyanis csak az arcpárnája szedhető ki!

A héja speciális üveggyapotból készül, ami az erős és pillekönnyű felépítésért fele. Az ütéselnyelő szivacs egyetlen összetevőből áll, mégis elérték vele a mérnökök, hogy a kritikus pontokon (oldalsó, illetve a hátsó) részek sűrűbb összetételű, ezáltal ellenállóbb réteget képezzen a sisak belsejében.

A szellőző rendszert, illetve a sisak formáját a legmodernebb szélcsatornás kísérletek után tökéletesítették. A fejtetőn egy szellőzőnyílás található, hátul pedig aero-spoilerként üzemel a meleg levegőt elvezető nyílás.

Az Arai egyedülálló módon az egy mozdulattal cserélhető plexibe is beépített két szellőzőt, ami extra levegővel látja el a homlokrészt, csökkentve a meleg nyári napokon a fülledtség érzetet. A plexi természetesen résmentesen záródik, így sem a menetszél, sem pedig a víz nem lesz kellemetlen útitársunk. Az esős napokon pinlock teszi a nullával egyelővé a párásodást.

XS-XXL méretig gyártják ezt a típust, idehaza 119.000 Ft-ot kell leszurkolni érte.

Arai VX-3

A krosszsisakok között nehezen találni ennél profibb konstrukciót. Hosszú évtizedek tapasztalatát sűrítette az Arai a VX sorozatba. A világon először jelentkezik krossz-sisak gyorsoldós arcpárnákkal.

Az Arai szakemberei találták fel ezt a technológiát, mely segít a balesetet szenvedett motorosok további nyaki sérüléseinek elkerülésében. Egy határozott mozdulattal meg kell rántani az arcpárnába csomagolt piros zsinórt, így az a egy mozdulattal könnyen eltávolítható. A sisak levétele könnyebbé válik általa.

Szellőzőrendszere egyedülálló. Nem is szellőző, sokkal inkább légkondicionálóként funkcionál a sisakon található hét darab tíz milliméter átmérőjű szellőző-járart. A sisak tetején található szellőző takarók könnyen eltávolíthatók, és cserélhetők. A VX3 újítása a sisak tarkóján található levegő kivezető nyílás, ahol a sisakon átvezetett meleg levegő távozik.

A héjszerkezetet ugyanaz az alapos megmunkálás jellemzi, mint a Chaser és az összes többi Arai modellét.

Az állvédő eléggé előrenyúlik ahhoz, hogy maximális védelmet nyújtson a sisak viselőjének, de egyúttal a cserélhető és gumírozott orrvédő és a krosszszemüveg között ne maradjon üres hely, ahol a sár bejuthat, zavarva ezzel a motorost.

A bélés teljes mértékben kiszedhető és mosható. A Dry- Cool® anyagból készült párnák csökkentik az izzadást.

A csúcstechnológiának ára van. 139.000 Ft ez a típus.

Beszerzés

Motoroázis

Cím: Budapest XIII.ker Tüzér u. 11.
Telefon/fax: 465-0909, 465-0910
Email: info@motoroazis.hu

Nyitvatartás:
Hétf?-Péntek 8-18
Szombat 10-14
Vasárnap zárva