EST. 2002

Kémfotók a 2010-es Multistradáról (?!)

Mostanra teljesen biztos, hogy a Ducati az ?szi milánói Eicmán hivatalosan is be fogja mutatni az új Multistradát – amelyet viszont nem teljesen biztos, hogy ezen a néven fogunk majd emlegetni. ‘Strada Aperta’, azaz nyílt út – így nevezi meg a szemfüles kémfotósok által frissen lekémfotózott modellt Diego Sgorbati úr, a bolognaiak marketingfelel?se. Aki egyben kér mindenkit, hogy ne ‘országúti endúrózza’ le legújabb munkájukat, mert nem az.

Egy ‘hibrid’ motor lesz, no nem a meghajtás tekintetében (ott még nem tartunk) – sportos, ugyanakkor tökéletesen megfelel? a hosszú távú túrázásra. Szellemiségében tehát nem sokban tér el az eddigi csapáriránytól a Strada Aperta, de m?szakilag bizonyosan lesznek meglepetések, az esztétikai megújulás pedig, amint a mellékelt ábra mutatja, megtörtént.

Új lesz a váz, hasonló a legfrissebb Monster-család szerkezetéhez, míg a blokk elméletileg egy négyszelepes, vízh?téses egység a Testastretta Evoluzione-szórásból (ezeket az egységeket szerelik a Superbike és a Streetfighter gépekbe). A lökettérfogatra 1.200 köbcentit saccolnak a legtöbben. Az er?forrást természetesen hozzá fogják hangolni (teljesítmény- és nyomatékleadás) a járm? karakteréhez. Hivatalos adatokhoz legalább ?szig várnunk kell, addig is egy kis illegál vizuális ízelít? a prototípusokból.

ugrás fel