EST. 2002

Kevin Strijbos a Kawasakinál

Kevin Strijbos veszi át az Amerikába „dezertáló” Christophe Pourcel helyét a GPKR Kawasaki (Gepa Pourcel Kawasaki Racing Team) csapatnál. Persze az elmúlt két év ezüstérmese nem vált kategóriát, továbbra is az MX1-es géposztályban riogatja majd az ellenfeleket.

A valaha volt legfiatalabb királykategóriás gyári menő (17 évesen debütált) már ki is próbálta Japánban a 2008-as prototípust, de erről egyelőre még nem nyilatkozhatott. Viszont a keserűség felszínre tört belőle, mikor egy szakíró a Suzukival való szakításáról kérdezte.

„Nagyon nem örültem, mikor a csapatom öt csodálatos év és hat nagydíjgyőzelem után kiadta az utamat. Rengeteget dolgoztam a RM-Z kifejlesztésén, amivel aztán Steve (Ramon, a Suzuki másik krosszosa – a szerk.) aratta le a babérokat. Sok információm nincs még a csapatról, de tavalyi szereplésük meggyőzött.”

Semmi kétség, hogy a motokrossz paddock egyik legtehetségesebb versenyzőjéről beszélünk, Fortuna azonban mindig meggátolta a nagy sikerek elérésében. Talán az új családjában végre kijön a lépés Strijbosnak.

ugrás fel