EST. 2002

Kitiltják a Vespa márkát Miami utcáiról

A cím egy olasz lapban jelent meg és némileg túlzás, mivel a városvezetés minden robogót ki akar tiltani. Annyiban azonban igaz a hír, hogy a robogók többsége Vespa.

Hatalmas sikert futott be a robogóbérlés Miami utcáin, a turisták pedig egyetlen motormárkát favorizálnak, az pedig a Vespa. Ezért a kölcsönző cégek az igényeket kielégítendő növelték a flották számát.

A probléma csak az, hogy a turisták semmilyen szabályt nem tartanak, be sőt motoroznak mindenhol, ahol arra alkalmas felületet találnak. A város rendőrsége teljes mértékben tehetetlen a rengeteg robogóval szemben, folyamatosak a büntetések, de a robogók száma csak nő.

Simon Cowell és barátnője Miami utcáin. Fotó: News.com.au

Amennyire népszerű lett az ötlet és a Vespa, a turisták körében, annyira megtelt a pohár a lakosoknál és a városvezetésnél egyaránt. ”A turisták az út rossz oldalán vezetnek, kerékpárutakon motoroznak, alkoholt fogyasztanak és mindenhol szelfit készítenek, feltartva a forgalmat. „

Mostanra a folyamat olyan szintre jutott, hogy ki akarják tiltani Miami Beach utcáiról a bérelhető járműveket, „ forgalmas időkben nem tudunk lépést tartani a szabálysértésekkel. Szeretnénk megszabadulni a mentalitástól, minden megengedett. A problémát az emberek durvasága okozza.”

ugrás fel