EST. 2002

Kornél támadásban

A hétvégén a holicei pályán folytatódik a Cseh Nyílt Motokrossz Bajnokság, ahol a Hell Racing Team MX versenyz?je, Németh Kornél néhány pontos lemaradását szeretné behozni, hogy visszaszerezze a korábbi vezet? pozícióját. A jelenleg 89 ponttal második helyen álló magyar fiú speciális interval biciklis edzéssel egészítette ki felkészülését, hogy a lehet? legjobb formában legyen a hétvégi megmérettetésre.

A cseh krosszbajnokság harmadik fordulóját a nagy múltú holicei pályán rendezik meg a hétvégén, ahol már 1951-ben is tartottak világbajnoki futamot. A cseh LR Cosmetic színeiben rajthoz álló Németh Kornél különösen kedveli ezt a kemény talajú, technikás pályát, ahol még édesapja, id. Németh Kornél is versenyzett. A múlt heti, technikai problémák miatt nem túl szerencsésen sikerült német versenyhétvége után Kornél biztos benne, hogy a cseheknél minden tökéletes lesz.

Az elmúlt hétvégén Németországban, a bajnokság 4. fordulóján vettem részt Aichwaldban, ahol sajnos mindkét futamon olyan technikai probléma adódott a motorommal, ami miatt kénytelen voltam kiállni. Így – noha nagyon jó kondiban érkeztem erre a versenyre, valamint a tempóval és a rajtommal sem volt baj – mégis feladni kényszerültem, pedig úgy érzem a dobogós helyezés mindenképpen meglett volna.” A vasárnapi versenyre készülve a kaposvári születés? MX-es múlt héten Nyáregyházán tesztelt Havasi Zolival, ahol az új, 52-es gyári futóm?vet is kipróbálták: „Alig vártam már, hogy megérkezzen az új futóm?, és örültem, hogy tesztelhettük is. Picit variáltunk a motor beállításain is, más áttételeket is kipróbáltunk. A motorom tökéletesen fel van készítve hétvégére, így csak a versenyzésre kell majd koncentrálnom vasárnap.”

A szokásos edzés mellett a cseh bajnoki fordulóra készülve Kornél egy új, speciális módszert is kipróbált, ami úgy t?nik, meghozhatja eredményét Csehországban: „Mivel a motorozás mellett biciklizni is nagyon szeretek, ezért az országúti biciklizés egyik különleges formájával készültem az utóbbi hetekben. Az interval edzés kerékpáros változata, amellett, hogy élvezetes, nagyon hatásos is: a magas és alacsony intenzitású fázisok váltakozásával kiválóan javítható az állóképesség, felgyorsul az anyagcsere és az ember fittségét is javítja. Már a német futamon is érzetem, hogy sokkal jobban bírom. Bízom benne, hogy a cseheknél is kamatoztatni tudom a speciális felkészülést!”

Németh Kornél ma reggel indult Holicébe, hogy vasárnap egy szép eredménnyel ünnepelhesse névnapját. Hajrá Kornél!

ugrás fel