EST. 2002

Kovács Bálint: „Egy igazi örömmotorozás lesz ez számomra”

A H-Moto Team élversenyzője méltóképpen szeretné befejezni a 2020-as szezont a Spanyol Superbike Bajnokság hétvégi futamain

A H-Moto Team élversenyzője a hétvégén a világsztároktól hemzsegő Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamain vesz részt. Kovács Bálint ezúttal is a NEW2Project csapat pilótájaként áll majd rajthoz Jerezben, ahol bízik abban, hogy ezúttal pontszerzőként láthatja majd meg a kockás zászlót.

Mindenki számára ismert a mondás, miszerint ha a főpróba nem sikerül, akkor az előadás bombasiker lesz. Nos, most éppen ebben bízik Kovács Bálint, a H-Moto Team élversenyzője is, aki az edzéseken való remeklést követően – az időmérőn a harmadik rajtkockát szerezte meg – a versenyen sajnos bukott, így nem tudott célba érni az Andalúz Bajnokság Open 1000-es kategóriájában. Persze a 19 éves motorosnak abszolút nem kell szégyenkeznie az idei eredménysora miatt, ugyanis élete első Superbike szezonjában az élen zárta a pontversenyt az Alpok Adria Sorozatban, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett második helyén végzett cseh csapata, a New2Projekt versenyzőjeként. Bálint ezen a hétvégén szintén a cseh alakulat Yamaha R1-esének nyergében vág neki a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamainak, mégpedig az Open 1000-ben.

A 19 éves versenyző olyanokkal áll rajthoz az Angel Nietóról elnevezett pályán, mint a bajnoki címért versengő, korábbi vb-menő Roman Ramos, Carmelo Morales vagy Marc Alcoba. De szintén ott lesz a nyolc országból érkező, 29 fős mezőnyben az idei Moto-E Világkupát megnyerő Jordi Torres vagy éppenséggel az Endurance-világbajnokságon győztes Jeremy Guarnoni.

„Az előző hétvégén, természetesen főleg az edzéseken szerzett tapasztalatokkal felvértezve, ugyanakkor önfeledten vághatunk neki az idei utolsó nagy erőpróbának. Ez egy igazi örömmotorozás lehet számomra! Az idei évadban talán most fogok a legnívósabb mezőnyben rajthoz állni, amelyben ha képes leszek a maximumot kihozni magamból, akár fel is figyelhetnek rám. Az elmúlt hétvége annak ellenére nagyon fontos volt a számunkra, hogy a futamon végül elestem, mert sokat haladtunk előre a motor beállításaival, ismételten megszoktam a Dunlop abroncsokat, valamint a pályát is újra kitapasztalhattam, hiszen utoljára 2015-ben versenyeztem Jerezben. Elemeztük az előző versenyhétvége tapasztalatait, és pszichésen nagyon jót tett számomra, hogy a két verseny között nemcsak kipihenhettem magam, hanem gyönyörű helyeken töltődhettem fel. Bízom abban, hogy ebben a kemény mezőnyben is sikerül olyan eredménnyel zárnom az idei csonka szezont, amire büszke lehet a csapatom és a magyar szurkolók is” – jelentette ki Kovács Bálint, aki pénteken két szabadedzést teljesít, szombaton lesz az időmérő és az első verseny, míg vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam vár rá.

ugrás fel