EST. 2002

KTM E-Scooter az „EMotion” Projekt keretében

Stefan Pierer az osztrák gyártó főnöke már 2017-ben kijelentette egy interjúban, hogy cége elektromos robogó fejlesztésben gondolkodik.

Most 11 vállalt írt alá egy különleges megállapodást, melyben a KTM-mel közösen belépnek az EMotion projektbe és várhatóan 2022-ben bemutatják első elektromos robogójukat.

Az osztrákok eddig is különleges figyelemmel kísérték a piacot, bár az általuk bemutatott Freeride E típus robogok nagyon drágán kerültek a piacra. 2020 őszén aztán bejelentették a Bajaj céggel közös együttműködésüket- Akkor egy 2021-ben bemutatásra kerülő, a Bajaj Chetak paltforma épülő motorokról nyilatkozott Hubert Trunkenpolz az igazgatóság tagja.

Most azonban beléptek a EMotion elnevezésű elektromos projektbe, amiben igen erős tagok vesznek részt rajtuk kívül is. A csoportban olyan cégeket és intézményeket találunk, mint a Kiska, Salzburgi Kutatóközpont, Grace TU, Wurzburgi Közlekedéstudományi Intézet.

Az Emotion 3 éves kifutásával terveznek a résztvevők, melyet egy 6,3 millió eurós költségvetésből táplálnak. A projekt célja moduláris, méretezhető architektúra létrehozása, az elektromos erőforrások és akkumulátorok részére. Összpontosítva a innovatív könnyűszerkezetre, hatékony töltésre és motorokra, valamint fedélzeti rendszerekre.

Ezen felül a cégcsoport piackutatást végez, a járművek potenciális vásárlói igényeinek felmérésére. A KTM által közzétett és a KISKA nevével fémjelzett futurisztikus robogó ,jól illene a narancsok jelenlege design vonalába.

ugrás fel