EST. 2002

Kupa kupa hátán

A magyar pilóták  közül négyen rangos nemzetközi kupákon állnak rajthoz míg itthon több tehetséges versenyző a GSX-R kupán bizonyíthat.

Bitter Sándornak a Black Motors színeiben versenyző pilótájának a hétvégén a Man szigeten lesz jelenése, hiszen május 26. és június 8. között rendezik meg a világ legrégebbi motorversenyét a Man Szigeti TT-t. Az idén 100. születésnapját ünneplő „őrült” futamot óriási érdeklődés övezi az egész világon. A versenysorozatot 1907 május 28.-án láthatta először a nagyérdemű. Az akkor 24 km-es pályán, a győztes C.R Collier 61 Km/h átlagsebességet produkált. A verseny 1911-től a mai napig egy 60,7 km hosszú utcán kijelölt pályán folyik, amelyen a versenyzők 200 Km/ h átlagsebességet motoroznak. Bittinek és a Suzuki GSX-R 1000-nek tehát fel van adva a lecke.

A Superbike világbajnokság betétfutamaiban is van magyar érdekeltségű esemény, hiszen a Full-Gas két fiatal tehetsége Kispataki Viktor és Németh Balázs a Superstock 1000 Világbajnokságon áll rajthoz Silverstone-ban május 27.-én. A két pilóta számára ez lesz az ötödik futam, amin részt vesznek az idei szezonban.

Rizmayer Gábor a Magyar Suzuki ZRT és a Suzuki King-Road színeiben versenyző magyar pilóta, ugyancsak Silverstone –ban, a Suzuki GSX-R Európa Kupán bizonyíthat. Rizi az előző két futamon nem volt túl szerencsés, hiszen mindkét alkalommal önhibáján kívül nem tudta befejezni a versenyt. Reméljük Május 27. Silverstone-ban megtörik a jég.

A Magyar GSX-R Kupa indulói a csütörtöktől vasárnapig vehetik birtokba a Pannónia ringet. Az első futam, szombaton lesz 14: 25-kor a verseny 8 kör, ami összesen 37, 92 km-t jelent. A második futam vasárnap lesz egy kis változtatással, hiszen a rajt 11: 25-kor van és a verseny két körrel, hosszabb, ami miatt a táv 47, 40 km-re változik.

A Team Suzuki helyszíni tudósításokat küld a hétvége eseményeiről…

Team Suzuki

ugrás fel