EST. 2002

Laia Sanz – RedBull interjú

Egyre több női motoros van, de sajnos még mindig kevés azok száma, akik eljutnak a sport magas kategóriáiba. Tavaly pont Lorenzonak volt ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolata, mely röviden arra vezette, vissza a hölgyek hiányát a MotoGP-ben, hogy nincs meg hozzá a fizikális erejük.

Pedig szintén Spanyolországban él a világ egyik legkeményebb motorosa, aki történetesen nő. Sanz ugyan terepmotorozik, de komoly eredményeket tudhat maga mögött a triál és a terep rally szakágban is.

Most az egyik fő szponzora, a RedBull készített vele egy őszinte és mély interjút. Olyan témákról, amiről keveset hallunk a mai sport világában. Egy embertől, aki mindig a csúcson jár de közben komoly gondok nehezítik a hétköznapjait, és az egészségi állapotát.

Laia az elmúlt években két komoly betegségen is átesett, az egyik a mononukleózis volt. A betegséget okozó vírust az egyik legrégebbi kórokozóként írják le, amivel az emberiség valaha találkozott. A betegség fáradságot, lázat, torokfájást és duzzadt nyirokcsomókat okoz. Majd ezt követően megfertőződött  Q-lázzal, melyet elsősorban állatok adnak át embereknek.

Az interjúban részletesen olvashattok a történtekről, arról ahogy 2018 nyarán fáradtan és szédülésekkel küzdve érkezett az edzésekre. Végül a teljes edzés folyamatot le kellett állítani, mert a baktérium megtámadhatja a szívet. Laia összesen több mint fél évig nem edzett és hónapokig legyengültnek érezte magát.

Elmesélte, hogy egy sípcsonttörést ( amit szintén ebben az időszakban szerzett ) másképp visel profi versenyző, mivel tudja mikor lesz vége egy adott sérülésnek. De az ilyen jellegű betegségek pszichológiailag is megviselik az embert, voltak idők amikor nem érdekelte a Dakar, csak az egészsége miatt aggódott.

Az interjú végén megtudhatjuk, hogy most már jól van, és mesél a felkészülés részleteiről. Szerencsére újra kedvenc GasGas nyergében láthattuk és rövid felkészülés ide vagy oda, az utolsó versenyén ismét hozta az elképesztő teljesítmény kategóriát.

Az interjút itt találjátok: https://www.redbull.com/es-es/motor-raid-dakar-2020-laia-sanz-entrevista-meses-dificiles

Nyitókép : Redbull prtscreen ( © JAVI ECHEVARRÍA / RED BULL  )

 

ugrás fel