EST. 2002

Laia Sanz visszatér a TrialGP-be

A GasGas hivatalosan is bejelentette, hogy a spanyol Laia Sanz ismét indul a TrialGP sorozatban. Laia nevét széleskörben a Dakar győzelmeit követően ismerte meg a világ, pedig a spanyol hölgy igazi trial ikon. Elképesztő tudás és kitartás rejtőzik a hölgyben, aki a sérülésekkel teli időszakban is képes volt Dakar győzelemre.

A spanyol ász egy TXT GP300-as GasGas modellel vág neki a 2021-es Fim női világbajnokságnak. Laia eddig triál teljesítménye is elképesztő, hiszen összesen 13 világbajnoki címmel rendelkezik.

A spanyol versenyző nyilatkozatából az is kiderült, hogy az első TrialGP forduló előtt Lyme-kórt kapott, és így ki kellett hagynia az indulást. Mint GasGas nagykövet edzésekre kezdte használni a triál motort, ami nagy versenyekre való alapozást segítette. Azonban annyira jól összecsiszolódott a motorral, hogy úgy érezte érdemes elindulni pár versenyen.

Véleményünk szerint ha Laia-t nem akadályozzák külső tényezők sikerrel harcolhat a 14. VB címért.Persze csak ha lesz rá ideje, hiszen közben autóversenyzésben is jelen van.

Fotó: gasgas.com

ugrás fel