EST. 2002

Leválasztják a Kawasaki gyárat az anyavállalatról

A Kawasaki Heavy Industries (KHI) melyet még 1896.ban Shozo Kawasaki alapított, a mai napig a három nagy gépgyártó csoport meghatározó szereplője. A KHI tevékenysége szinte mindent lefed gépgyártás területén. Foglalkoznak : gázturbina gyártással, hajó építéssel, űriparral, vonatokkal, nehézgépekkel és még sorolhatnánk.

A motorgyártás csupán kis részét teszi ki a teljes portfóliónak, és a mostani bejelentés alapján 2021-re le is választják az ágazatot a KHI csoportól. Ennek vélhetően legfőbb oka az a közel 40 millió dolláros veszteség, melyet az idén felhalmozott a szektor.

A másik probléma, hogy a KHI egyetlen olyan területe a motorgyártás, ahol közvetlenül kapcsolatban áll az ügyfelekkel. A leválasztástól azt remélik, hogy felgyorsulnak a legfontosabb működési tényezők, beleértve a döntéshozatalt, a termékfejlesztést vagy az új modellek piacra kerülését.

Az idei felhalmozott veszteség legfőbb oka a pandémia, melyre vélhetően nem tudott elég gyorsan reagálni a KHI motorgyártási divizója, Hashimoto Yasuhiko, a Kawasaki elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: „reméli a motorkerékpár gyártás továbbra is magas szinten tartja majd a Kawasaki márkát és együttműködve más gyártókkal élénkíti a piacot”.

Tehát biztosak lehetünk abban, hogy a Kawasaki márka továbbra is piaci szereplő marad.

ugrás fel