EST. 2002

LG FMX sajtótájékoztató

Hat ország 11 kiválósága áll rajthoz az október 28-án a Papp László Budapest Sportarénában 7. alkalommal megrendezendő LG Mobile Motocross Freestyle Show-n. A verseny körülményein nehezítettek a szervezők, az eddigi földből épített ugratók helyett kamionokról lenyíló rámpákon mérik össze tudásukat a szereplők.

Amint az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: a verseny körülményein nehezítettek a szervezők, az eddigi földből épített ugratók helyett kamionokról lenyíló rámpákon mérik össze tudásukat a szereplők. A sportágon belül ez napjaink legmodernebb megoldásának számít, és amellett, hogy igen látványos, nagymértékben növeli az ugrások veszélyességét is. Így aztán bőven lesz min izgulnia mindenkinek, aki kilátogat a LG Mobile Motocross Freestyle Show-ra.

Az idei felhozatalban a szervezők amellett, hogy profi freestyle-osokat vonultatnak fel, nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy igazi showman-ek szórakoztassák a közönséget. A viadalon részt vesz – többek között – az amerikai Brian Foster és a kanadai Andy Bell is. A magyar színeket Hujber Péter képviseli. A műsort speciális hangeffektusok és fényjátékok színesítik, lesz BMX-verseny és bemutató, go-go lányok, pirotechnikai- és további show- és látványelemek. 

"Mindent megteszek a jó szereplésért, kétség kívül sokat számít, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt indulhatok. Az azonban tény, hogy a jó nevű riválisokkal nem lesz könnyű lépést tartani, ezért nagyon számítok  a közönségre" – mondta Hujber Péter, aki azon kevesek közé tartozik, akik a freestyle motocrosst és a motocrosst párhuzamosan művelik.

A freestyle motocross még a 90-es évek közepén indult a tengerentúlon a versenyek kiegészítő programjaként, később önálló show-műsorrá nőtte ki magát. Ma már kifejezetten erre szakosodott versenyzők indulnak komoly pénzdíjakért.

Magyarországon 5 éve rendeznek ilyen viadalokat.

A belépők 4900 illetve 5900 forintos áron kaphatók.

ugrás fel