EST. 2002

Lorenzo ismét nagyot ment

Szegény Lorenzo-nak nincsenek jó napjai. Megjelent az új könyve ami az elmúlt 30 évet dolgozza fel de a sajtótájékoztatón mindenki csak Rossi és Marquez ütközéséről szerette volna kérdezni.

Később meghívták egy TV műsorba ahol szintén előkerült a kérdés és láthatóan a riportert jobban érdekelte Lorenzo véleménye az esetről mint a könyv. Bár a spanyol kijelentette, hogy nem szeretne nyilatkozni mert nem érzi magát kompetensnek az ügyben annyit elárult, hogy szerinte a szabályzás rossz. Ha szigorúbbak lennének a szabályok akkor a versenyzők jobban meggondolnák a kockázatos manővereket.

Ezzel azonban még nincs vége a hétnek, egy másik TV-s interjúban szintén a könyv bemutatása után megkérdezték tőle: miért nincsenek sikeres női MotoGP pilóták?

A jó Jorge pedig azt válaszolta, hogy általában nincs meg a kellő fizikális erejük. A riporter példákat hozott, hogy vannak nők akik erősebbek mint férfi társaik, Lorenzo azonban tartotta magát ahhoz, hogy erő és kitartás terén a férfiak genetikailag erősebbek. Ezután kissé elszabadult a pokol és szegény kapott rendesen a különböző „social” felületeken.

Sokan hozták fel Maria Herrera és Ana Carrasco nevét ellenpéldaként. Azt nehéz megítélni, hogy igaza van a spanyol versenyzőnek vagy csak a nők körében nem annyira népszerű a motorozás mint sport és ezért a kisebb a merítési lehetőség.

Az viszont biztos, hogy érdekesen alakul a könyv bemutatása, ha lesz folytatás akkor ezeket a tanulságokat is nyugodtan bele írhatja a következő fejezetbe 🙂

ugrás fel