EST. 2002

Magyar MX: El?zetes

Nagy valószínűséggel rá nyomja majd a bélyegét ez a fránya válság a versenyekre is, de ne legyünk ilyen pesszimisták, egyelőre nem tűnik vészesnek a helyzet.

Az biztos, hogy a két kategória az idén is egyben fog indulni. Biztosan nem ez a tökéletes megoldás, de be kell látni, hogy csak így életképesek az élsport futamai. A futam idő változatlan 30 perc + 2 kör. A versenyek száma 8-ról 7-re csökkent tapasztalt rendezőkkel, népszerűpályákkal. Az egyetlen régi új szereplő Piliscsév, de azt hiszem, mindenki örül, hogy egy ilyen tradicionális pálya visszakerült az MX életbe. A versenyek színvonala, mint rendezésben, mint az értékelésben is évről évre fejlődik. Tavaly már mindegyik verseny eredménye nyomon követhető volt élőben az interneten.

A tavalyi versenyeket figyelembe véve MX1-es bajnoki cím Czuni és Borka között fog eldőlni. Persze ez a papírforma, amire ebben a sportban nem lehet mérget venni, lásd a tavalyi évet. Czuni egy sérülés miatt nem indult 4 versenyen. Igaz, hogy a bajnok Borka lett, de Czuni azokon a versenyeken ahol elindul és célba ért, fölényesen nyert. Pannonhalma volt az egyetlen ahol Borka győzni tudott Czuni ellen, de legjobb köridő egyik futamban sem az övé volt. Az első futamban 0,4mp-el volt jobb Czuni a másodikban 0,7 mp-el Bencsik. A győzelmet viszont a kockás zászló jelzi, így ott Borka volt a legjobb.

Az is igaz, hogy Borka lába sem volt teljesen tökéletes 2008-ban. Aki még beleszólhat a bajnoki cím sorsába a tavalyi teljesítménye alapján az Bencsik, és hát nem tudjuk, hogy sikerült a felkészülésük a többieknek. Lécz is betegséggel küzdött az elmúlt szezonban. Kerner is okozhat meglepetést, és ne felejtsük el, hogy nem csak Magyar versenyzők indulhatnak a bajnoki címért. Sajnos a tapasztalt versenyzők közül Grillmayer nem vesz részt az egész sorozaton. Előzetes bejelentése alapján Csolnokon biztos az indulása, a többit majd meglátjuk. Ivánfyt is látták edzeni, de nevét még nincs a licencet váltott versenyzők között, pedig jó lenne újra versenyezni látni.

MX rovatot az MX-Flash támogatja

Krossz-dekorok, sisasok és ruházat. Az igazi Amerika!

WWW.MX-FLASH.COM

Tel: +36 30 682 16 06

E-mail: info@mx-flash.com

Adamek is MX1-es motorral edz, Pannonhalmán ő is bebizonyította, hogy ebben a kategóriában is ütőképes. Hujber sem döntött még, hogy melyik kategóriában indul, és Soókyt és Rausert, mint rutinos ridert sem lehet leírni. Aztán Somlóvári, és a visszatérő Horváth Laci is egy kérdőjel. Újdonság, hogy az eddigi amatőr sport legjobb kategóriái is olyan licenccel rendelkeznek ez évtől, hogy részt vehetnek az élsport futamain. Kíváncsi vagyok, lesz e versenyző, aki vállalja megmérettetést. Ami még sokat lendíthet a sorozat népszerűségén az az, hogy Németh Kornél is elindul három versenyen: Monor, Csolnok, és Kőszárhegy, így alkalmunk lesz összehasonlítani a hazai élvonalat a nemzetközi élvonallal.

Kornél első hazai versenye, ha a térdének az állapota megengedi Pakson lesz, egy nemzetközi meghívásos versenyen március 22-én. Pakson már a harmadik éve, hogy az évad kezdő versenyeken elindul Kori. Érdekesség lehet, hogy 2007-ben majdnem megkapta a kört a második helyezett, míg 2008-ban már csak negyed kört kapott. Persze ez nagyon sok mindentől függ, például attól, hogy Korinak nem volt első fékje. De akár hogy is volt, vagy lesz, látni kell, mert a valós különbség ott látszik. Tehát ők azok, akiktől várhatjuk MX1-ben a „csodát”.

Versenynaptár 2009

Profi OB MX1-MX2, Amatőr OB MX1-MX2
04.05. Hódmezővásárhely
05.10. Monor
05.31. Nyársapát
06.21. Tápióbicske
07.19. Csolnok
09.13. Kőszárhegy
09.27. Piliscsév

ugrás fel