EST. 2002

Marc Marquezt Laureus díjjal jutalmazták

A fiatal spanyol elképeszt? sporttehetségét jutalmazták a díjjal, miután a legfiatalabb versenyz?ként tavaly megnyerte a MotoGP világbajnok címet. A 2013-as évben Marquez több rekordot is megdöntött, amelyek szintén er?s érvek voltak a bírák szemében a díj új tulajdonosát illet?en. 20 évesen és 63 naposan ? lett a legfiatalabb versenyz?, aki versenyt nyert a király kategóriában, és 20 éves és 266 napos korában a legfiatalabb újonc világbajnok címet is elhódította Kenny Roberts-t?l, aki azt 1978 óta birtokolta.

A múlt heti rendezvényen két versenyz? legenda, Giacomo Agostini és Mick Doohan adták át a díjat, a rendezvényt az egész világon közvetítették.

 Marc Marquez Laureus díj

‘Szeretnék köszönetet mondani a Laureus Akadémiának, amiért nekem ítélték ezt a díjat. Különleges élmény számomra, hogy itt lehetek mindössze húsz évesen, a sok sport legenda között. Ez az egyik legfontosabb díj, amit valaha nyertem. Szeretném megköszönni azoknak is, akik segítették a karrieremet, és segítettek megnyerni a bajnoki címet.’ – mondta Marquez.

A további kategóriák díjazottjai:
Sebastian Vettel (Laureus World Sportsman of the Year)
Missy Franklin (Laureus World Sportswoman of the Year)
Bayern München (Laureus World Team of the Year)
Rafael Nadal (Laureus World Comeback of the Year)

ugrás fel