EST. 2002

Max Biaggit felmentették az adócsalás vádja alól

A Kalózt, aki egykoron Rómában élt, azzal vádolták, hogy lakhely változtatási trükkel mint egy 18 millió eurót adót csalt el az olasz államháztartástól.

Az ügyész a bűncselekmény kezdetét 2012-re vezette vissza. És 1 év letöltendőt kért Biaggira. A tárgyalás tényét beárnyékolta, hogy Max a napokban vesztette el édesapját, Pietrót.

A bíró Bruno Cosantini nem értett egyet az ügyész, Giuseppe Olivo állításaival, és felmentette a Biaggit a vádak alól. Indoklásában a bíró kiemelten csak annyit közölt, hogy az adócsalás ténye nem áll fent.

Max elmondta, hogy legalább húsz éve él Monacóban, ahol gyermekei is élnek volt feleségével a szépségkirálynő Eleonora Pedronnal. „ Ott vannak a gyermekeim, a motorjaim, barátaim, a saját éttermem és edzőtermem. Rómába csak akkor megyek, amikor szükséges, de semmilyen tulajdonom nincsen a fővárosban”.

Biaggi esete nem ritka, a megvádolás tényét tekintve. Azonban az, hogy nem megegyezéses döntés született, hanem a sportoló javára a döntött a bíróság már igen különleges.

Nyitókép : Twitter

ugrás fel