EST. 2002

Mégis lesz Ducati az AMA bajnokságban

A Ducati észak-amerikai részlege a Pegram Racinggel karöltve készül a 2007-es tengerentúli gyorsasági szezonra, noha a bolognai gyár korábban már jelezte, hogy nem kíván tovább részt venni a tengerentúli Superbike bajnokságban. A gyár nem gondolta meg magát, az ezresek között valóban nem képviselik magukat gyári alakulattal, ehelyett a Formula Xtreme kategóriát célozták meg, ahol egy félgyári 749R kódjelű fegyverrel indulnak.

„Fájó szívvel hoztuk meg a döntést, hogy távol maradunk az amerikai bajnokságtól, de Larry Pegram olyan infrastruktúrát biztosít, aminek nehéz volt ellenállni. Minden segítséget megadunk a csapatnak, hogy eredményesen szerepeljen 2007-ben. A versenyzés a vérünkben van, már alig várjuk, hogy újra láthassunk egy Ducatit az AMA rajtrácson.” – kommentálta az együttműködést Michael Lock, a gyár észak-amerikai részlegének igazgatója.

Formula Xtreme

AZ FX lényegében egy műszakilag nyitott kategória, csupán a motrblokkok felépítése van meghatározva. Indulhatnak 450-600 ccm négyütemű többhengeres motorok, 595-750 ccm négyütemű vízhűtéses kéthengeres (lehet V is) motorok, vagy 850-1350 ccm négyütemű kéthengeres léghűtéses gépek. Egy verseny 60 km-nél nem lehet hosszabb, kivéve a Daytona 200 viadalt, amit 2006-tól teljesítik FX gépekkel.

„Izgatott vagyok, hogy újra egy Ducatin versenyezhetek 2007-ben, mivel a legjobb eredményeimet ezzel a márkával értem el. Köszönettel tartozom Paolo Ciabattinak és Michael Locknak a támogatásért. A Daytona 200-on találkozunk!” – nyilatkozta a csapattulaj, aki maga fogja hajtani a 749R-t.

Az együttes Dunlop papucsokon fogja teljesíteni az évet. Az első Formula Extreme tesztek januárban lesznek (a ’Bike-osok már letudták a maguk adagját), a legendás futam Március 10-én kerül megrendezésre.

ugrás fel