EST. 2002

Megnyílt az USA első elektromos töltőállomása

Valószínűleg történelmi eseménynek számít, a foszilis tüzelőanyagok felhasználásban élen járó Egyesült Államok első elektromos járművekre specializálódott benzinkútja.

Maryland államban található RS Automotives névre hallgató töltőállomás 1958 óta működik. Depeswar Doley, a kút tulajdonosa elégedetlen volt az olajtársaságokkal kötött szerződéssel. A CNBC cikkéből kiderül, hogy az olajtársaságok korlátozták a több szállító igénybevételének lehetőségét vagy csökkentették a karbantartási költséget egy bizonyos eladási mennyiség alatt.

A vállalkozót a lány és a felesége győzte meg arról, hogy álljon át teljesen EV töltésre. Így a Takoma Parkban található kút lett az első 100%-ban elektromos töltésre szakosodott állomás.

A benzinkút átalakítását az Electric Vehicle Institute és a Maryland Energy Administration közösen finanszírozták, 786.000 dollár támogatást nyújtva. Jelenleg 20700 regisztrál elektromos autó van az államban, akik 20-30 perc töltési idővel 80%-os töltötséget érhetnek el. Így a benzinkútnak szinte biztosan lesz egyik második bevételi forrása is, amíg az autóra váró vezetők várakoznak.

A város is örül a beruházásnak, mivel eddig két helyen lehetett elektromos autókat tölteni de ott hatalmas sor alakult ki egész nap. Ennek fő oka, hogy a Taxik kapacitás igényét nem tudták kiszolgálni ezek a rendszerek.

Forrás és fotó : CNBC.com

ugrás fel