EST. 2002

Melandri – Yamaha GRT

Marconak az idén hirtelen kellett felállnia a Ducati csapattól. A válás nem sikerült zökkenőmentesre, amiben a csapat is nyakig benne volt. Már az újságok is lehozták Bautista érkezését, miközben Ő még semmilyen tájékoztatást nem kapott a jövőjét illetően.

Pedig az olasz versenyző tagja a Ducati MotoGP csapatának is Stoner mellett, igaz Ő azonkevesek közé tartozik akik szinte minden gyártónál dolgoztak már eddig. A 250 cm3-es világbajnok megfordult már a Ducati, Kawasaki, Aprilia, Yamaha, BMW, Hayate csapatoknál is.

Tehetségéhez nem fér kétség, szerencsés választásaihoz már annál inkább. Szinte érzéke van a rossz időben rossz váltáshoz, de talán most megtörik a jég. Az SBK jövőre nagyon pezsgő rajtráccsal fog indulni. Mindenki a Kawasaki-Rea páros uralmát szeretné végre eltörölni. Új motorral indul a Ducati de gyári csapattal lesz jelen a Honda és a BMW is.

A Yamaha két gyári csapatot indít amiben a 4 versenyzőből három futamot tudott nyerni az idén a sorozatban. A negyedik versenyző a friss csapattal együtt érkezik és debütál a sorozatban, de az idei évet VB címmel záró Cortese is igai reménység aki Melandrival együtt jó csapatot alkothat.

A motor jó és bár biztosan van mit finomítani rajta, képes lehet akár futamgyőzelmekre is. Mi mégis annak örülünk a legjobban, hogy a szimpatikus olasz versenyző nem tűnt el a süllyesztőben és sikerült az utolsó pillanatban megfelelő csapatot találnia.

Borítókép: Twitter képernyőfotó

ugrás fel