Hirdetés
Kezdőoldal Magazin Mennyit kóstálhatott Teutulék lelke?

Mennyit kóstálhatott Teutulék lelke?

Hirdetés

A Siemens USA megbízásából készült motornak a Smart Grid Charger nev? új akkumulátortöltési rendszert kellene népszer?sítenie az Orange County Choppers rajongói és szimpatizánsai között, tehát az amerikai munkásosztálynak, akik nem éppen
környezettudatos életmódjukról ismertek.

A Smart Grid lényege, hogy képes kommunikálni az elektromos hálózattal, és csak akkor kapcsol be, ha a hálózat leterheltsége alacsony, és emiatt éppen olcsó az energia.

Ez lenne tehát a promotálandó termék, és hogy mindez miként manifesztálódik a Clean Machine-ben? Nos, talán hogy elektromos hajtással rendelkezik… vagy hogy egy Siemens logó van az oldalára festve – természetesen környezetkímél? vízbázisú festékkel.

Semmi új csodatechnika nem lappang tehát odabenn, s?t, a meghajtásához használt 27 lóer?s elektromotort még nem is a Siemens gyártja. Az egyedüli összefüggés cég és motor között (a logót leszámítva, persze) az els? lámpa, ami valóban egy alacsony energiaigény? LED izzóegységet használ, made by Siemens.

A legújabb OCC-szobor közvetlenül az amerikai elektromos hálózatról – természetesen Smart Griden keresztül – tölti hat darab hagyományos akkumulátorát, és akár 160 km/h-s sebességre is képes, elméleti hatótávolsága pedig 96 kilométer, az akksik feltöltése viszont több mint öt órát emészt fel.