EST. 2002

Michelin Road 6 és Road 6 GT – Hosszabb élettartam és megnövelt tapadás a nedves útburkolaton

Az új Road 6 termékcsalás jobb mutatóit, az új futófelület kialakítása,az alapanyagok fejlődése és a gumiabroncs-architektúra optimalizálása tette lehetővé.

A Michelin Road 6 abroncscsaládot a sport, trail, roadster motorokra tervezték, míg a GT verziót a nagy túramotorokra optimalizálták. A francia cég fejlesztési és kutatási központja által kiadott adatok alapján, a Road 6 15%-kal jobb nedves tapadást és 10%-kal hosszabb élettartalmat biztosít az előző generációhoz képest (Road 5)

Nyersanyagok:

A 100%-os szilícium keverék a Michelin technológiával hideg és nedves körülmények között javítja a tapadást, abroncs élettartam csökkenés nélkül.
A Michelin 2CT+ technológiának köszönhetően ( 2 keveréket dolgoznak össze) a futófelület egyes részeit különböző teljesítményjellemzőkre optimalizálták.

Futófelület kialakítása:

Az optimalizált 14%-os vákuum arány kiváló tapadást biztosít nedves és száraz körülmények között egyaránt. Az arány kanyarodás közben sem változik, hogy konzisztens válaszokat biztosítson.
A szabadalmaztatott Michelin Water EverGrip technológia, segítségével vékony barázdák gravírozhatók a gumi futófelületére, mely növeli a tapadást nedves körülmények között.
Az új mintának köszönhetően a gumiról gyorsabban jön le a vékony vízréteg és így a gumi előbb tud asz aszfalthoz érni.

A Michelin közúti abroncsoknál először kerül alkalmazásra a Premium Touch Design, amely az abroncs oldalán olyan textúrát hoz létre, mely nagyobb kontraszt kialakítását teszi lehetővé. A A mikrogeomteriával létrehozott textúra szürke árnyékot hoz létre és ezzel kiemeli a gyártói információkat és vonzóbb felületet biztosít.

Az Új Michelin Road 6/ Road 6 GT sorozat 2022 január elejétől kapható a viszonteladóknál.

ugrás fel