EST. 2002

Miguel Galluzzi az Apriliánál

‘Galluzzi egy zseniális kreatív ember és a motorok nagy szerelmese. Tökéletesen alkalmas arra, hogy új csúcsok és remek munkák felé vezesse az Aprilia designer-csapatát’. A szavak Leo Francesco Mercantitól, az Aprilia brand igazgatójától származnak, aki az argentín tervez?-géniusz Miguel Galluzzi leigazolását kommentálta. A latin-amerikai szakember a jöv?ben az Aprilia egész Style Center-ét irányítja majd. Ez azt is jelenti, hogy formatervezés szempontjából teljesen tiszta lappal indul a noalei gyár.

Miguel Galluzzi 1959-ben született Buenos Airesben, tanulmányait Kaliforniában végezte. 1989-ben kezdett dolgozni a Cagiva m?veknél, kés?bb az Opelhez szerz?dött, ahol a Corsa és az Omega modelleket rajzolta meg. Legemlékezetes- ebb munkáinak egyike a Ducati Monster, amely 1992-ben került bemutatásra, és még ma is intenzíven frissíti az olasz gyártó, egyike a legsikeresebb modelleknek. Galluzzi tervezte a Cagiva Raptort és az összes 1997 után kihozott Husqvarna motort. Sokoldalú, rugalmas designer, aki sportmotoron ugyanolyan szívesen ügyködik, mint egy robogón.

Hogy az Apriliánál melyek lesznek az els? szakmai kihívásai, még korai volna megmondani. De nem lesz számára sok az üresjárat, hiszen a gyár ‘egyre szélesebb körben és egyre agresszívebben képviseltetni kívánja magát a legfontosabb motoros kategóriákban, olyan termékekkel, amelyeket a technológia és az innováció mellett az összetéveszthetetlen stílus jellemez’, ahogy Mercanti elnök mondja.

ugrás fel