EST. 2002

Mini Panigale érkezhet?

Az olasz gyártó az utolsó aki nem lépet még be a kis köbcentis motorok piacára, ahol minden konkurense teljes gőzzel befektet. A Ducati nem saját fejlesztésű erőforrásban gondolkodik, a Hero által gyártott blokk kerülne a motorba amit Európában és főleg Ázsiában értékesítene.

Hasonló együttműködések sikeresen vették az akadályokat és komoly pénzeket termelnek nagy motorgyártó cégeknek. Ilyen együttműködés a KTM és a Triumph a Bajaj gyárral, vagy a BMW a TVS-szel.

A Casa di Borgo Panigale felelne a fejlesztésekért és a tervezésekért, a Hero pedig gyártaná a terméket. A Hero MotoCorp az egyik legnagyobb indiai motorgyártó és nemrég befektet Erik Buell Racing-be, de hosszú partnerséget tudhat magáénak a Honda oldalán is.

Ez persze csak spekuláció de Herbert Diess a Volkswagen csoport vezérigazgatója jelezte, hogy a Ducati köteles fejleszteni a piaci helyzetét, ezt pedig leginkább új piacok bevonásával teheti meg. Jó lenne látni, hogy egy kis méretű igényes Panigale kerül a piacra elérhető áron, ami sok fiatalnak adna lehetőséget egy kisebb erejű motor választására a jogosítvány megszerzése után.

ugrás fel