EST. 2002

Mintegy tizenötezren utaztak vissza az autózás és motorozás történelmébe Balatonfüreden

A hagyományosan a BMW Group Magyarország támogatását élvező Balatonfüred Concours d’Elegance nyolcadik felvonása is nagy sikerrel zajlott múlt hétvégén. A régió egyik legnagyobb, klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjén a bajor prémiumgyártó múltjába olyan kultikus modellekkel tekinthettek be a látogatók, mint az 1973-as BMW 3.0 CSL vagy a legendás BMW Z1. Az idén centenáriumát ünneplő BMW Motorrad többek között egy 100 éves BMW R 32 modellel repítette vissza a látogatókat az időben.

Az autók gördülő múzeumának is beillő Balatonfüred Concours d’Elegance, az elegancia és a nagy múltú márkák találkozása hagyományt teremtett Magyarországon és a régióban is. Az idén közel hetven veterán- és youngtimer járművet – ötvenkét autót és tizenkét motorkerékpárt – felvonultató, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált seregszemle legrangosabb díját, azaz a Best of Show elismerést egy 1960-as, hétliteres lökettérfogatú V8-as szívó benzinmotorral felvértezett Lincoln Continental szerezte meg, a közönségdíjas egy francia klasszikus modell, a 1930-as Bugatti T46 lett, míg a főtámogató BMW Group Magyarország különdíját a Porsche 356 harmadik generációjának egy 1960-ban gyártott példánya nyerte el.

A BMW Group Magyarország rendszerint minden évben kiemelt figyelmet fordít a Balatonfüred Concours d’Elegance kiegészítő programjaira és ez idén sem volt másként: a bajor márka hazai képviselete a sajtó munkatársai számára különleges flottával szervezett túrát a Balatonfelvidékre. Az újságírók így olyan klasszikusok volánjai mögé ülhettek, mint az 1994-es BMW M5 Touring, az 1996-os BMW Z3, de a modellkínálat legfrissebb tagjait, a BMW M4 Coupé 50 Years Edition, a BMW M3 Touring Competition vagy a BMW Z4 30i modelleket is kipróbálhatták.

A hétvégén a BMW, a BMW Motorrad és a MINI márkák egyaránt képviseltették magukat a balatonfüredi Tagore sétányon: a látogatók megismerkedhettek a vadonatúj BMW XM-mel, egy kéttónusú fényezéssel ellátott BMW i7-tel és a régóta várt BMW M3 Touring modellel is. A MINI a BIG LOVE kampány elemeként egy MINI Cabrio Seaside Edition-t, egy MINI Cooper SE-t és egy klasszikus 1998-as Mini-t állított ki. Az alapítása századik évét ünneplő BMW Motorrad négy veterán motorkerékpár (R 32, R 5, R 69 S és R 71) mellett a jelenlegi kínálatból hat modellel is jelen volt. A motorosok a heritage kategória R nineT Scrambler, R 18 100 Years és R 18 Transcontinental tagjai mellett találkozhattak a megújult S 1000 RR és az új M 1000 R motorkerékpárokkal, valamint a CE 04 elektromos robogóval is.

A VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance nagyszabású díjátadójára némi eső kíséretében, de remek hangulatban vasárnap délután a balatonfüredi Tagore sétányon került sor.

ugrás fel