EST. 2002

Motobot – Yamaha

Rossi még megverte de lehet pár év múlva már komoly ellenfél lesz vagy csak simán hazavezet ha ittunk valamit

Izgalmas videóban összegzi a Yamaha a robot fejlesztésben elért eredményeit. A harmadik epizódnál tartó sorozat a Motobot projectet tárja a publikum elé. Gyári definíció szerint ez egy „autnoumous motorcycle-riding humanoid robot”, egyszerűbben egy motorozó robot. Céljuk ezzel egy ember formájú gép megalkotása ami képes járművet használni a jármű komolyabb átalakítása nélkül. A koncepció különlegessége a konkurensek önvezető jármű megoldásaival szemben, hogy külön robot sofőrben gondolkodik.

Három év után ott tart a dolog, hogy Motobot magától tud körözgetni 200al egy verseny pályán. Gyorsan össze is eresztették a technikát Rossival a Kaliforniai Thunderhill versenypályán YZF-R1M motorkerékpárokon. Nem kell aggódni, lehet hogy a gépek legyőztek minket sakkban vagy gyorsabban rakják ki a Rubik kockát, motorozni az ember tud igazán, Rossi ugyanis több mint 30 másodpercet adott a droidnak.

A vereségtől függetlenül a magától pálya motorozó robot hatalmas eredmény a japánoknak. Nagy segítségükre van ebben egy SRI International nevű cég. Az SRI 1966-ban elsőkén hozott létre önjáró robotot ami saját döntésekkel volt képes megoldani összetett feladatokat de az utóbbi időben sem lustálkodtak hiszen ők szállították Sirit az intelligens személyi asszisztenst az Apple-nek.

Motobot - Yamaha Motor

Biztosan elköltöttek erre a robotra sok millió dollárt és új irányba fordíthatja a motor gyártást illetve marketing szempontból sem rossz húzás a világ leghíresebb pilótáját kihívni, de ha ez a dolog képes lesz hazavinni a saját motoroddal ha véletlen beiszol már minden centet megért.

ugrás fel