EST. 2002

Motorosok a rák ellen

Egyre többen csatlakoznak a Movember Foundation kezdeményezéséhez

A Movember egy mozaik szó ami bajuszra és a november hónapra utal. A kezdeményezés a prosztata és a hererákra, valamint a férfi öngyilkosságokra szeretné felhívni a figyelmet.

 Movember

Sw-Motech német kiegészítőgyártó munkatársai már csatlakoztak a kezdeményezéshez és szeretnék ha minél több motoros tenne így és csatlakozna esetleg adakozna. Az összegek több Rákbetegséggel foglalkozó alapítványhoz kerülnek, a cég 2500 eurót tűzött ki célul.

 Movember

Tehát nem kell mást tenni mint bajuszt növeszteni és megosztani a cikket, hogy minél több férfi társunk vegye komolyan a szűrést és a prevenciót, amit 40 éves kor után érdemes évente elvégeztetni.

Mi a magunk részéről a megosztáson kívül egy kis anyagot is szeretnénk közzé tenni ami a daganatok.hu oldalról származik:

Hazánkban a férfiak rák okozta elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák. A prosztatarák – más rákokhoz hasonlóan – nem egyik napról a másikra keletkezik. Évek telhetnek el addig, amíg odáig fejlődik, hogy panaszokat, tüneteket okoz. Az idejében felismert, lokalizált prosztatarák gyógyítható, vagy legalábbis visszaszorítható.

A prosztatarák korai, idejében történő felismerése érdekében ezért ajánlatos, hogy minden 40 évesnél idősebb férfi az ezen életkor felett egyébként is ajánlatos évenkénti általános, alapos orvosi kivizsgálás során kérje, hogy a prosztatáját is vizsgálják meg. Egy egyszerű, kissé kellemetlen, de rövid és fájdalmatlan vizsgálattal (rektális digitális vizsgálat, a prosztata végbélen át történő vizsgálata) ugyanis a még tüneteket nem okozó prosztatarák is az esetek jelentős hányadában felismerhető, illetve minden, a prosztatarák gyanúját keltő elváltozás észrevehető és az ilyenkor szükséges szakorvosi kivizsgálás elvégeztethető.

Előnyös, ha e vizsgálatot már eleve urológussal végeztetjük, mivel nagyobb tapasztalata a vizsgálat hatásfokát növeli, és biztonságát fokozza.

ugrás fel