EST. 2002

MX OB, Nyáregyháza

Az időmérő edzésen, Grillmayer, Déczi, Czúni, sorrend alakult, ami mindhárom versenyzőnek reményt adott a verseny megnyerésére. Grill és Balú 1mp. belül voltak, ez mellé még szomszédok is, így egy jó kis házi verseny alakult ki köztük.

1 futam

Grillmayernek ez volt az idei első győzelme, igaz meg kellett küzdenie érte, de kitartással vissza tudta verni Déczi szűnni nem akaró támadást, Déczinek többszöri előzési kísérlet ellenére sem sikerült meg előzni a Kawasaki pilótáját. 3. helyre már leszakadva Czúni lászló érkezett, Andrey Krichfalusi, Sáska Gábor Raucher Roland előtt.

2. futam

Czúninak sikerült legjobban a rajt, de a másik kettő pilóta is benne volt az élbolyba Szinte az első futam ismétlése volt, Czúni újból hibázott, és innentől Grillmayer és Déczi külön versenyt mutatott a közönségnek. Míg Czúni 3. addig Raucher és Sáska helyet cserélve érkezett most Raucher volt a 4. és Sáskáé az 5. hely.

Déczi: "Nagyon elfáradtam a 2. futamban, sajnos nem volt jó előzési pozícióm, Gábor úgy szórta a homok, hogy szinte semmit sem láttam, néha alig találtam be a fordulókba, talán ha elé rajtoltam volna, akkor lehet, hogymás lett volna a helyzet."

Az idei sorozatban már három versenyzőnek is volt jó és rossz eredménye, még nincs lefutva a bajnokság, eddig a sorozaton Andrey-nak, Déczi-nek, Grillmayer-nek, Németh Kornélnak volt futam győzelme. Grillmayernak, Déczinek, és Czúninak, és Adreynak is második helye. Andreynak, Czúninak, és Grillmayernek pedig 3. helye, csak Kornél mondhatja el, hogy amin elindult azt nyerte.

Mi jön ezután, mi lesz a folytatás? Hódmezővásárhelyen, illetve Kiskunlacházán meg tudhatjuk.

Végeredmény

1. Grillmayer Gábor  Kawasaki Team

2. Déczi Balázs  Suzuki Hollós Team

3. Czúni László TS-Integrál

 

125

Időmérő edzésen, nagy meglepetés volt, hogy a magyar licenszel induló Yamahás versenyzőnek Thomas Simkó-nak volt a legjobb edzés ideje, öt követte a Suzuki Team versenyzője Lécz Gergő, és csak ezek után következett a Kawasakis Borka János.

A futamokban már felborult ez a sorrend, Janika újból bizonyította, hogy kritikus helyzetek is meg tudja oldani, neki nem az edzés idő számított, Ö most győzni akart. A sorozat első etapjában, több problémája is volt, le van maradva a bajnokság elejétől, de még minden bizonnyal fordíthat ezen.

Mind két futamot Borka nyerte, a bajnok esélyes Soóky-nak nem igazán feküdt ez a pálya, Lécz az élbolyban motorozott, de mindkét futamot fel kellett adnia, mind két futamban műszakai problémái voltak.

Simko egy eséskövetően szintén kiállt, ugyan a második futamot még megpróbálta, de fájdalmai voltak, újból feladta a versenyt. Zelko a 2. futamban már úgy nézett ki, hogy talán még meg is nyerheti azt a futamot, de aztán Ő is hibázott, és esett. Hújber Peti kitartó motorozással, meg tudta szerezni az összesített 2. helyet, a TS. Integrál versenyzőjétől Bencsik Pistitől.

Végeredmény

1. Borka János

2. Hújber Péter

3. Bencsik István

 

Déczi Ferenc

ugrás fel