EST. 2002

Olcsóbbak lehetnek a Japán motorok és alkatrészek

Miközben az Egyesült Államok és az EU között nő a feszültség a kereskedelmi vámok területén, Japán egyezményt írt alá az EU-val ami csökkentheti a motorkerékpárok árát.

A felkelő nap országában négy nagy márka található, ami jelenleg is meghatározó többséggel bír az Európai piacok nagy érszén. A Jefta az aláírás után 5 évvel lép teljes mértékben hatályba.

Shinzo Japán elnök és Donald Tusk aláírásával hitelesített dokumentum közel 600 millió embert és a világ GDP-jének mint egy 30%-át érinti.

 

A csökkenés nem csak az új motorok esetében de az alkatrészeknél is csökkenést hozhat. Az új rendszer a 250 cm3 motorok esetében kisebb 6% körüli csökkentést jelenthet, az első számítások alapján. Olasz lapok szerint 3,7 % csökkentené a megállapodás a termékek végső árát.

Az ár csökkentések gyártótól és országoktól is függően eltérőek lehetnek. Van egy másik fontos oldala is a megállapodásnak, ami újabb költség csökkenéssel és gyorsabb ügyintézéssel segítheti az új motor vásárlókat.

A Jefte országok szabványosított károsanyag-kibocsátás egyezményt írtak alá, így nem szükséges megismételni a homologizációs teszteket Európában.

ugrás fel