EST. 2002

Óriási magyar siker: Sebestyén Peti az 5. helyen végzett a Supersport-világbajnokság argentin futamán!

Hatalmas küzdelemben az 5. helyet szerezte meg vasárnap Sebestyén Peti, a világbajnokság egyetlen magyar résztvevője. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta a futam első felében a 3. helyen is tudott motorozni, majd karrierje legjobb eredményét érte el a Supersport-világbajnokságon.

San Juan, Yamaha, Argentina, WSSP, Round 11, Peter Sebestyen

A vasárnapi nap is remekül alakult a magyar versenyző számára, reggel a warm upon a 6. helyen nyitott, a versenyen pedig az 5. pozíciót szerezte meg. Peti egész hétvégén kiegyensúlyozott volt, végig közel tudott lenni az élmezőnyhöz és jó tempot motorozott. A mostani hétvége remek alap lehet majd az év utolsó megmérettetésére.

San Juan, Yamaha, Argentina, WSSP, Round 11, Peter Sebestyen

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, főleg azért, mert ezt nem a szerencsének köszönhetem, hanem egész hétvégén erősek voltunk végre. Kicsit sajnálom, hogy a futam második felében elment a tapadás, az utolsó körökben már csak a célba érésért küzdöttem és nem a jobb eredményért, de összességében jó volt versenyképesnek lenni. Most egy hónap pihenő következik, ahol úgy gondolom lesz idő kielemeznie a csapatnak a problémákat és felkészülni Indonéziára. Én mindent meg fogok tenni, hogy még ennél is jobb helyezést érjek el a szezon utolsó futamain.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Superbike –világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik majd Indonéziában, ami az egész mezőny számára új pálya lesz majd.

ugrás fel