EST. 2002

Óvakodj az ittas biciklistától!

Az ittas vezetés veszélyes. Míg kis mennyiség fogyasztása után kellemesen érezzük magunkat, élénkebben gondolkodunk, vidámabbak vagyunk, addig ha folytatjuk az ivást, csökken a reakciókészségünk, romlik a mozgáskoordinációnk, és itt kezd?dnek a problémák.
Hogyan bízhatjuk valakire, hogy eldöntse magáról, megfelel? állapotban van-e, ha az alkohol befolyásolja az ítél?képességét? Ha baleset történik, aminek más is részese, ki állapítja meg, hogy a bekövetkezés pillanatában vezetésre alkalmas állapot állt-e fenn, vagy már épp nem?

A közúti forgalom rendszer. Nem lehetséges úgy részt venni benne, hogy ne legyünk hatással más közleked?kre, ez alól éjjel kett?kor a kihalt Küls? Váci út is csak szerencsés esetben kivétel. Ha rossz döntést hozunk, azzal veszélybe sodorhatunk másokat is, és lehet, hogy sérülést csak az ittas vezet? szenved el, de a balesetben részt vev? másik felet miért tennék ki az élménynek?

Nem támogatjuk, hogy más szabályok vonatkozzanak a biciklistákra az alkoholfogyasztás kérdésében, mint az autósokra vagy a motorosokra. Mi is azt szeretnénk, ha a szabályozás egyértelm? lenne, konkrétan meghatározott véralkohol százalékkal, ami mellett még szabályos a közúti forgalomban való részvétel.

Addig is vigyázzatok az ittas biciklistákkal!

részegen biciklizés

Fotó: infogyor.hu

ugrás fel