Hirdetés
Kezdőoldal Magazin Óvakodj az ittas biciklistától!

Óvakodj az ittas biciklistától!

Hirdetés

Az ittas vezetés veszélyes. Míg kis mennyiség fogyasztása után kellemesen érezzük magunkat, élénkebben gondolkodunk, vidámabbak vagyunk, addig ha folytatjuk az ivást, csökken a reakciókészségünk, romlik a mozgáskoordinációnk, és itt kezd?dnek a problémák.
Hogyan bízhatjuk valakire, hogy eldöntse magáról, megfelel? állapotban van-e, ha az alkohol befolyásolja az ítél?képességét? Ha baleset történik, aminek más is részese, ki állapítja meg, hogy a bekövetkezés pillanatában vezetésre alkalmas állapot állt-e fenn, vagy már épp nem?

A közúti forgalom rendszer. Nem lehetséges úgy részt venni benne, hogy ne legyünk hatással más közleked?kre, ez alól éjjel kett?kor a kihalt Küls? Váci út is csak szerencsés esetben kivétel. Ha rossz döntést hozunk, azzal veszélybe sodorhatunk másokat is, és lehet, hogy sérülést csak az ittas vezet? szenved el, de a balesetben részt vev? másik felet miért tennék ki az élménynek?

Nem támogatjuk, hogy más szabályok vonatkozzanak a biciklistákra az alkoholfogyasztás kérdésében, mint az autósokra vagy a motorosokra. Mi is azt szeretnénk, ha a szabályozás egyértelm? lenne, konkrétan meghatározott véralkohol százalékkal, ami mellett még szabályos a közúti forgalomban való részvétel.

Addig is vigyázzatok az ittas biciklistákkal!

részegen biciklizés

Fotó: infogyor.hu