EST. 2002

Párizsban a motorok számára is fizetőssé tennék a parkolást

A francia főváros kezelésére irányuló terv egyik része, hogy a motorosokat parkolási díjra kényszerítse. A párizsi forgalmi probléma és azzal ezzel járó légszennyeződés nem új keletű dolog. Az új közúti szállítási terv azonban nem túl innovatív módon a fizetős irányba terelné a probléma megoldását, hasonló képen ahogy London tett pár évvel ezelőtt a dugó díjjal.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo megígérte, hogy a választásokig megőrzi az ingyenes parkolóhelyeket a belvárosban, de komoly veszély áll fent, hogy a motorosoknak is fizetniük kell majd.

A kérdés sok embert érint, A FEMA ( Európai Motorkerékpár Szövetség ) és az FFMC ( Francia Szövetség ) álláspontja szerint rengeteg az ingázó motoros a francia fővárosban. Párizsban nagyon drágán a belvárosi ingatlanok, az ott élő 2.3 millió emberhez mint egy 10 külvárosi polgár csatlakozik és közlekedik. A tömegközlekedéssel pedig nem lehet minden igényt kielégítően kiszolgálni.

A Francia Szövetség hangsúlyozza a motorkerékpárok előnyeit és kérik az Önkormányzatot, hogy működjenek együtt. A szövetség felvonulást is szervezet a fővárosba, melyről a Moto Magazine közölt videót. Reméljük sikerül meggyőzni a döntéshozókat, és nem indul útjára egy a kontinensen végig rohanó fizetési láz a motorosokkal szemben.

ugrás fel