EST. 2002

Pirro: A V4 R nagyon hasonlít a MotoGP motorhoz

Az elmúlt hétvégén Michele Pirro, a BSB futamán mutatta be a nagyközönségnek az új Panigale V4R modellt. Az olasz bajnok 1 kört ment az új verzióval és megosztotta benyomásait egy olasz újsággal.

„ A Panigale V4 R koncepciója nagyon közel van a MotoGP-hez, a motor nagyon hasonló. Egy ideig próbáltam ezt a kerékpárt és nagyon jól ismerem a MotoGP motort is. Azt hiszem hatalmas potenciál van a V4 R-ben, nem volt könnyű a fejlesztés mert ez egy új projekt. Bár csak 3-4 pályán teszteltük a motort, úgy gondolom azonnal versenyképes lesz a jövő évi bajnokságban. Az 1299 nagyon hatékony kerékpár de nem tud harcolni a címért a japánokkal szemben. A V4-el azonban több, mint lehetséges küzdeni a címért. Télen keményen fogunk dolgozni , és úgy gondolom, hogy a motor már az első futamoktól versenyképes lesz.”

A motorról bővebb információt az EICMA-n kaphat a nagyközönség. Ami már látszik, hogy egy új teljesen rejtett kipufogórendszer van motoron, ahogy az aero kidolgozás is eltér a széria verziótól. A hang alapján arra következtetünk, hogy száraz kuplungot fog használni a verseny verzió.

A Panigale V4 R jövőre az SBK futamain Davies és Bautista vezetésével, próbálja majd megtörni a Kawasaki-Rea kettős egyeduralmát.

ugrás fel