EST. 2002

Räikkönen a legjobb csapatf?nök

Kimi Räikkönen nem a szavak, hanem a tettek embere. Ice 1 Racing nev? motorkrossz világbajnoki csapatát is inkább irányítani szereti, mint beszélni róla, és úgy t?nik, elég jól is csinálja.

Néhány hete a németországi Teutschenthalban rendezett verseny alkalmával a német Mitteldeutsche Zeitung szerette volna szóra bírni a kivételesen jelen lév? finn autóversenyz?-csapattulajdonost, aki szokás szerint egy tömör nemmel felelt a kérésre, így a csapat egyik tagja, Max Nagl nyilatkozott helyette.

– Én magam is nagy Forma-1 rajongó vagyok. Kevés jobb dolog történhetett volna velünk, mint hogy egy olyan sztár a f?nökünk, mint Kimi – mondta Max Nagl. – Nálunk minden sokkal szervezettebb, mint a többi csapatnál a paddockban. Míg például mások sokat spórolnak az utazási költségeken, Kimi tudja, hogy érdemes kicsit többet áldozni erre, mert így kipihentebbek lehetünk a versenyekre.

Kimi Raikkönen MXGP Ice 1 Racing

Nagl jelenleg a Motokrossz Világbajnokság összetettjének 4. helyén áll. Csapatf?nökükkel nem találkoznak gyakran, mivel neki is sok az elfoglaltsága, inkább telefonon tartják a kapcsolatot. A németországi futamon való jelenléte kivételes esemény volt.

Räikkönen maga is szívesen ül motorra, a szenvedélye miatt nemrég bajba is került, a szomszédai ugyanis panaszt tettek, amiért a birtokán engedély nélkül épített egy motokrossz-pályát.

Forrás: Origo, Fotó: mxgp.com

ugrás fel