EST. 2002

Rea ismét győzött a hétvégén

A Kawasaki versenyzője 6 futam óta legyőzhetetlen ( összesen 12 futamgyőzelemnél jár az idén ). Az SBK komoly gondban van, Rea újra unalomra verte a mezőnyt. Jó dolog látni, hogy valaki a mezőny felé tud emelkedni de meg van az a veszélye is, hogy érdektelenné válik tőle a verseny.

Az első futamot Rea simán behúzta ( pályarekorddal ) , bár Melandri próbálta vele tartani a lépést a Kawasaki 1,5 másodperces előnnyel vezetett a vége előtt. Melandri az Aprilia versenyzőjével Savadorival üldözte az élen haladót, de végül a másik olasz egy kanyarban kicsúszott, így a Yamaha versenyzője Michael van der Mark lett a harmadik.

A második verseny végre valami izgalmat hozott, mert Davies rajtolt az élről és sokáig tartotta is magát Rea támadásival szemben. Melandri közben követte a duót és meg is érkezett rájuk, előzni azonban csak a Kawasaki tudott, így ismét Rea állhatót a dobogóra. A két Ducati versenyző ráadásul egymással meccselve kisodródott és ismét Van der Mark csapott le a lehetőségre, és végzett a dobogó második fokán.

Külön ki kell emelni Melandri teljesítményét, aki a szabadedzésen a legjobb időt is behúzta és mind két futamon dobogón állhatott. Mint ismert, a versenyzőt most rakta ki csapata és már azt is közölték vele, hogy a szatellit egységeknél sincs számára hely. Pikantériája az ügynek, hogy Melandri a sajtóból értesült a dolgokról és semmilyen komoly magyarázatot nem kapott. Bár sokan a csapatigazgató és közte lévő régi feszültségben keresik az okot, szerkesztőségünk más véleményen van. Lorenzo távozásával teljes kiesett a hispán vonal a Ducati verseny csapataiból, ezért szükség van egy spanyol versenyzőre, a MotoGP-ben így is két olasz fogja húzni a gázt. Az SBK-ban jövőre a Ducati-nak van esélye a jobb teljesítményre, és a nagyobb figyelemre, ha megérkezik a V4-es erőforrás. Azt még nem tudni, hogy Melandri, hol fog csapatott találni.

Rea előnye a hétvégi sikereivel hatalmasra nőt, 420 ponttal vezeti a bajnokságot, míg a második Davies 304 ponttal rendelkezik.

ugrás fel