EST. 2002

Most már tudjuk: 119 nap és 21 óra kell a föld megkerüléséhez motoron

A svéd motoros Victory Cross Country Tour motorjával 119 nap és 21 óra tette meg a 76 267 kilométeres távot, vagyis kerülte meg a földet. Ebb?l valójában 72 napot és 13 órát töltött a nyeregben, a maradék id?t alvás, vagy a kontinensek közötti hajókázás és repülés vitte el.

Urs „Grizzly’ Pedraita meglep? módon nem egy, a szalonból kitolva is szinte menetkész BMW R1200GS-t választott a feladathoz, hanem egy számunkra mérsékelt vonzer?vel bíró Victory cruisert. A motor blokkját felszerelték mindenféle fizikai védelemmel, kényelmesebb ülést és háttámlát kapott, egy egész falusi postásstábot megszégyenít? méret? táskákat, csomagrögzít? hálókat, több GPS berendezést és a legjobb gumikat. És lám, Urs és alatta a Victory probléma nélkül lecsavarták a földkörüli tripet.

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

A kaland március 11-én indult Daytonából, az út els? szakaszára több tucat Victory tulajdonos is elkísérte a svéd motorost. Panama városába 6 nap és 14 óra alatt érkezett meg, ahonnan lement Dél-Amerika legdélebbi pontjáig, majd vissza Chilébe. Onnan Ausztráliába repült, a Sydney-Perth táv után Afrika következett, itt 12 084 kilométert tett meg Fokvárostól Kairóig 13 nap és 23 óra alatt.

Hajóval kelt át a Földközi-tengeren, majd Gibraltár következett, aztán irány Oroszország, Dél-Korea, Thaiföld, Malájzia. Kuala Lumpurban repül?re szállt, ami Alaszkában ért földet, hogy aztán az utolsó 11 094 kilométert vissza Daytonáig 9 nap alatt tegye meg, ahol a családja, barátai és rajongói várták.

Ez elég jó kaland lehetett. Urs, innen is legmélyebb tiszteletünk!

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

Urs „Grizzly” Pedraita fölkörüli motoros túra Victory

ugrás fel