EST. 2002

Robogót gyűrt maga alá egy részeg sofőr a Petőfi hídon 

Megtörtént az 50es robogót hajtók rémálma, elültöt és több száz métert tolt maga elött egy segédmotort egy részeg sofőr az autójával.

Aki közlekedett már 50 köbcentis robogóval a városban, biztosan érezte úgy, hogy a mögötte haladó most fogja eltaposni. Az ilyen kis teljesítményű motorokkal, amiknek amúgy 40 km/h a legnagyobb megengedett sebessége, bizony nehéz úgy közlekedni, hogy ne legyenek olyan pillanatok, amikor feltartjuk a forgalmat. Szerencsére azért nem hallunk rendszeresen ilyen rém sztorikat, mint ez a vasárnap éjszakai eset.

Egy budapesti férfi bérelt autóval, éjjel, a Petőfi híd közepén, Pestről Budára menet, olyan erővel ütötte el az előtte haladó segédmotoros kerékpárt, hogy az azt vezető súlyosan megsérült, a robogó az autó alá szorult. A sofőr megállás és segítség nyújtás nélkül tovább hajtott az autó alá szorult motorral együtt, több száz méteren keresztül „talicska ként tolva maga előtt”, hogy aztán az Irinyi József utón leparkolva lezárja a bérlést. A rendőrség elfogta a sofőrt, akinek bűncselekmény szintre sikerült fújnia a szondát, elmondása szerint azért nem állt meg azonnal „mert veszélyesnek ítélté meg a hídon való megállást”. A motoros állapotáról nincs további infó, a „segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett” elkövetője beismerő vallomást tett, jogosítványát bevonták.

Valószínű ez egy védhetetlen szitu volt, nézzetek sokat a tükörbe is és motorozzatok óvatosan!

Police.hu

ugrás fel