EST. 2002

Rossi ismét adóelkerülés gyanújába keveredett

A Falciani lista olyan adóelkerüléssel gyanúsítottak neveit tartalmazza, akik igénybe vették a svájci HSBC bank privát és online banki szolgáltatásait. Valentino Rossi neve 7500 olasz honfitársa között került fel ide a közelmúltban.

Az ügyben a nyomozást a francia Le Monde kezdte el, és más európai lapok és oknyomozó újságírók segítségével végül egy 180 milliárd euró volumen?, az egész világot átszöv? hálózatra bukkantak.

Rossinak 2008-ban már meggy?lt a baja az adóhatósággal, akkor szintén adó meg nem fizetés miatt rendesen megbüntették, harmincmillió eurót kellett kifizetnie, hogy ejtsék az ellene felhozott vádakat. Azóta tiszta, állítja az ügyvédje, az édesapja, és természetesen ? maga is.

Valentino Rossi

A kilencszeres világbajnok egyébként nem csak a sportból él, üzletemberként is sikeres. VR|46 brandjét menedzseli, a nevével ellátott ajándéktárgyakat fogalmaz, és nem csak saját maga számára, hanem a MotoGP világából más versenyz?knek is, például Dani Pedrosának, Cal Crutchlownak, Scott Reddingnek és Marc Marqueznek is.

Tudván, hogy mennyit keres a Doktor egy szezon alatt, azt gondolnánk, semmi szüksége ilyen piti trükkökre, de persze tévedhetünk is.

ugrás fel