EST. 2002

Rossi: Nem a bajnokság miatt tértem vissza!

„Bolond vagyok? Nem, dolgoztam, hogy itt lehessek”

Rossi magángéppel érkezett és az első útja a MotoGP orvosi csapatához vezetett akik pozítivan nyilatkoztak és megadták az engedélyt a versenyzéshez. Az olasz világbajnok saját bevallása szerint sokkal jobban érzi magát mint 2010-ben amikor hasonló sérüléssel harcolt Stonerrel egy nagyon komoly versenyben.

 Rossi Aragon 2017

Nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy nem a verseny miatt tért vissza, nyitottnak látja még sorozatot de véleménye szerint is az első három versenyzőnek van reálisan esélye. A visszatérést azzal indolokolta, hogy nem szeretne több időt kihagyni, már az utolsó versenyen is szenvedett otthon. Ez teljes mértékben érthető, Rossi valóban jó formában volt idén és egy hosszabb kihagyás nagyon megnehezítené a visszatérést de biztosan több időt venne igénybe. Ha most nem is tud komoly eredményt felmutatni az mindenképpen pozítiv hozama lehet a hétvégének, hogy sokkal rövidebb idő alatt kerülhet újra csúcs formában a következő futamon.

Elgondolkodtató mekkora fegyvertény Rossi a MotoGP szervezőinek. Amióta bejelentette, hogy indul a következő futamon szinte minden hírportál csak róla ír. Az összes többi versenyző összesen nem képes annyi média erőt kifejteni mint Rossi egyedül. Érdekes helyzet lesz ha egyszer valóban befejezi motoros pályafutását és más szakágban folytatja majd a versenyzést.

Közben megérkeztek az első hivatalos nyilatkozatok amik szinte bármely futamra igazak lehetnének :

Marquez elégedetten érkezett és jól érzi magát a motoron ami szerinte jelenleg a legfontosabb tényező. Az egyik kedvenc pályája érkezik és izgalmasnak tartja, hogy Rossi visszatért. Doviziosot látja igazi kihívásnak a versenyen de Vinalessel is komolyan számolni kell míg Pedrosa is közel lehet végig.

Dovi jobban szeretné zárni a szögeket, még mindig úgy érzi, hogy bizonyos pályákon jobban tudnak teljesíteni ami hullámzó teljesítményt mutat. Mostani futamon versenyképesnek érzi magukat és a Hondát tartja a legnagyobb ellenfélnek.

Vinales a szokásásos nyugalommal nyilatkozott, sokat léptünk előre a motorral az utolsó versenyen és ha most is képesek leszünk ebbe az irányba haladni akkor minden rendben lesz. Még nem veszítettünk sok pontot a bajnokságban.

Az első három versenyző a tabellán meghatározó lesz a futamon de azért ne feledkezzünk meg az időről idpre jól teljesítő satellit versenyzőkröl sem. Az egyik legfontosabb tényező ismét a motorok beállítása lesz a pályára és megfelelő gumiválasztás.

foto: motogp twitter

ugrás fel