EST. 2002

SBK Aragón: Ducati, Ducati, Ducati

Ha nagyon röviden szeretnénk jellemezni a hétvégét, akkor ezzel össze is foglaltunk minden fontos információt. A Kawasaki szinte megsemmisült az elmúlt három verseny alatt, ráadásul már nemcsak Bautista iszonyatos fölénye veszélyezteti a regnáló világbajnokot hanem a Yamaha versenyzője Lowes és a másik Ducati versenyző Davies is kezd magára találni.

Pedig Rea továbbra is istenien motorozik és mindkét futamon sikerült megszerezni a második helyezést. Igaz a második futamban Davies hibája is kellett hozzá. Nincs mit tenni, a motorsport technikai sportág és ha egy motor jobb mint a többi, akkor nehéz ellene küzdeni. Eddig a Kawasaki volt ebben a helyzetben, most a Ducati veri a zöldeket méghozzá brutális 5-6 másodperccel. Volt olyan része a hétvégének ahol Bautista körönként 1 másodpercet adott a mezőnynek. Ez ezen a szinten már értelmezhetetlen különbség.

Tavaly mindenki abban bizott, hogy végre lesz egy ellenfele a Kawa-Rea párosnak és megtörik az unalom, arra senki sem gondolt, hogy megtörik de még nagyobb hegemónia épül fel a sorozatban.

Szerencsére Bautista mögött kemény akciók bontakoznak ki, olyan versenyzők kezdenek a dobogóhoz közel kerülni, mint Tom Sykes a BMW nyergében. Sykes ötödik helye jól mutatja, hogy a többi gyár is fejlődik és keményen dolgoznak a csapatok, csak a MotoGP-ből érkezett csomaggal szemben jelenleg tehetetlenek.

A Ducati tehát tovább menetel, Rea kapaszkodik a második helyekkel de valójában hatalmas a különbség. De legalább vannak jó csaták, előkerülnek tehetséges versenyzők, akikről régen írhattuk, hogy jól teljesítettek.


Borítókép : Twitter prtscreen

ugrás fel