EST. 2002

SBK- Sykes BMW-vel folytatja

Az Aprilia valószínűleg kivonul, Melandrinak még mindig nincs motorja, Rea pedig megállná a helyét a GP-ben is. A Speedweek.com úgy tudja, Shaun Muir csapata a Milwaukee kiutat talált az Aprilia távozása miatt kialakult helyzetből.

Mint már irtunk róla Max Biaggi is úgy nyilatkozott, hogy nincs esélye az SBK-nak. Max jó viszonyt ápol a gyárral és az MotoGP versenyző A. Espergaroval is. A spanyol versenyző már közölte alakulatával, ha nem tudnak fejlődni és gyorsulni elhagyja a csapatot. Az pedig kellemetlen lenne mivel most szerződtették le a Suzuki csapattól Iannonet. Szükség van a tapasztalt versenyző aki ráadásul a motort is jól ismeri. Így a gyártónak erőforrásokat kell átcsoportosítania, ami úgy néz ki az SBK projekt kárára fog megtörténni.

A Milwaukke már hónapok óta tárgyal és szóba jött a Ducati is mint lehetőség a BMW mellett. A legfrissebb hírek szerint azonban a bajor gyártó motorjaival fognak versenyezni, ami erősebb gyártói támogatást is kell, hogy jelentsen.

 

View this post on Instagram

 

The cold weather is setting in.

A post shared by Tom Sykes (@tom66sykes) on

A két versenyző is meglepetés, Sykes alól kiesett a Kawasaki, igaz Ő is új kihívásokat akart keresni. Valószínűleg elege lett Rea árnyékaként körözni a bajnokságban. Mivel már alig van versenyképes szabad motor, jól jött neki a megkeresés. Kérdés persze, hogy mit fog tudni kezdeni a következő szezonban, egy privát BMW nyergében. A másik kiszemelt a Superstock 1000 utolsó bajnoka, Reiterberger, aki már régóta kapcsolatban áll a német gyártóval, így számára nem lesz ismeretlen a motor.

Az SBK-ban egyre több a komoly pilóta marad motor nélkül, Guintoli, Fores, Laverty mellett Melandri sem talál új csapatot magának. A valamikori MotoGP-t is megjárt, klasszis olasz versenyző azt nyilatkozta, hogy akár a versenyzést is kész abba hagyni, ha nem talál megfelelő csapatot. Reméljük nem így lesz, mert kár lenne egy ekkora tehetségért.

A minden csúcsot megdöntő Rea is érdekes nyilatkozatot tett a napokban, szerinte képes lenne olyan teljesítményre mint Cal C. a GP-ben. Tény, hogy volt olyan szezon amikor együtt versenyeztek és pár ponttal, Rea volt a jobb a bajnokságban. Hiába a MotoGP csapatok nem látnak benne potenciált. Az SBK bajnok szerint pedig jó motor nélkül nincs értelme váltani.

 

ugrás fel