EST. 2002

SBK, Valencia: valóban téli teszt

Borzalmas időjárás, elvesztegetett nap, unalom és témahiány az újságíróknak. Az eső vigasztalanul zuhogott a Superbike téli tesztjének nyitónapján. Az egésznek a Yamaha-Italia csapat örülhet, amely az utolsó pillanatban visszamondta a valenciai részvételt. No meg egy kicsit a Suzuki Alstare, amely miután pár hónapja ugyancsak a Tormón agyonvert mindenkit, majd a mutatványt Ausztráliában is megismételte, ezúttal nem küldte el Troy Corsert "körrekordot védeni" Spanyolországba. A pályacsúcs érintetleségéről gondoskodik a klíma.

A gyári Ducati Xerox mindkét ásza, James Toseland és Régis Laconi ott van a téli tesztelésen. "Nem volt teljesen negatív számunkra a mai nap" mondta Tardozzi csapatmenedzser, talán egy kicsit magát vígasztalva. "Világos, hogy a pilótáink számára megterhelő az, ami itt van, de az átadási fázisban lévő motorok nem keveset mentek probléma nélkül. Holnap, ha javul az idő, megpróbálunk sebesen menni."

Na, ami Laconit illeti, ő minden volt csak elégedett nem a kialakult helyzettel. Hevesen és kifejezően magyarázta, mi a véleménye a valenciai aszfaltról és időjárásról. Övé egyébként a nap legjobb időeredménye, 1’41”36, és ezért is meg kellett harcolni, tekintve hogy a DFX együttes Yamaha R1-ét vezető Cardoso 34 ezreddel ment lassabban végig a pályán (1’41”70). A spanyol ezzel bőven gyorsabb, mint az 1’43-on kívül végző Toseland és Nieto. Ami óriási meglepetés, egyben újabb erődemonstráció, az az olasz Gianluca Nannelli teljesítménye a Ducati 749 Supersporttal. Nannelli a fent felsoroltakon kívül az összes Superbike-ost maga mögé utasította a módosított blokkal és lengéscsillapítóval szerelt bringával.

Folytatás holnap. Hogy javítás lesz-e, kérdéses. A meteorológusok nem sok jót ígérnek. Szóval igazán "jó köridőt" az tud elérni, akinek van kedve kint feszülni a hidegben, a tócsák között. Van, akinek éppenséggel nem volt: a Ten Kate hondásai, akik különben nem sokat ültek nyeregben a télen, nem égtek a munkakedvtől: Vermeulen hét kört tett meg, Muggeridge pedig végig a boxban üldögélt. A másik véglet a derék Abe, aki negyvenhatot fordult ugyan, de egyik körben sem ment 1’46 alá a Yamahával.

ugrás fel