EST. 2002

Schumi újra a nyeregben!

Miután másodszor is visszavonult a Forma-1-t?l, a hétszeres autós világbajnok máris talált új tevékenységeket magának – és természetesen mindegyik a versenyzéshez kapcsolható valamilyen formában. És újra a motorozás felé (is) fordul, ha hinni lehet a híreknek: a német speedweek.de újság szerint Schumacher ‘titokban’ Valenciában tesztel egy CBR1000RR-t, amellyel a német superbike bajnokság, az IDM futamain állna rajthoz, ahogy korábban is.


Els? F1-es visszavonulását követ?en Schumi több bajnokin rajthoz állt, de tesztelte korábban a Desmosedici GP7-et 2007-ben és 2008-ban, ment a Ten Kate-csapat és Carlos Checa SBK-s Hondájával, gyári Ducatival és Yamahával 2008-ban és indult az oscherslebeni nyolc órás endurance vb-futamon és misanói KTM Trophy-n is egy SuperDuke-kal, hogy csak a legjelesebb alkalmakat említsük.

2009-ben az IDM-el?szezon egyik cartagenai tesztjén esett el és sérült meg komolyabban (nyakcsigolya-, koponya- és bordatörés, artériasérülés) a Holzhauer csapat Hondáján (a képen), akkor orvosai tanácsára végleg letett az aktív, professzionális szint? motorozásról. Azt követ?en jelentkezett vissza a Forma-1-be, ahol 2010 és 2012 között versenyzett.

ugrás fel