EST. 2002

Sebestyén Peti a legjobb Hondás a Supersport mezőnyében, 8. hellyel nyitotta a világbajnoki szezont!

Eddigi legjobb eredményét érte el a PTR Honda versenyzője, Sebestyén Péter. A mezőny egyetlen magyar pilótája a 13. helyről startolva magabiztosan kezdte a szezont és a Hondás résztvevők közül a legjobb szereplőnek bizonyult.

Sebestyen, Australian WorldSSP race, 2019

„Örülök az eredménynek, hiszen ez az eddigi legjobb VB helyezésem. A futam előtt úgy gondoltam a versenytempóm jobb lesz, de kicsit kisodródtam a külső ívre a rajt utáni első kanyarban és ezzel értékes időt vesztettem. A kerékcserés box megállás jól sikerült, a csapat tökéletesen dolgozott. Utána légüres térben motoroztam, hasonló tempóban mint az előttem lévő boly, de már túl sok volt közöttünk a különbség így nem tudtam őket behozni és csak arra koncentráltam hogy stabilan befejezzem a versenyt. Örülök az eredménynek, de még tudunk javulni sok mindenben ezért nagyon várom a következő futamot Thaiföldön és remélem ott még jobbak leszünk.”- nyilatkozta a Sport&Events Academy versenyzője.

Sebestyen, Australian WorldSSP race, 2019

A PTR Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is elégedett volt Peti szezonkezdő teljesítményével: „Pozitív eredmény Péter 8. helyezése a szezon első futamán. Tudjuk miben kell fejlődnünk és a csapat remek munkát végzett a versenyen. Biztos voltam benne, hogy a kerékcsere előnyt jelent majd számunkra és ez be is igazolódott, hiszen a csapat minden tagja hiba nélkül végezte el a feladatot. A hétvégén tapasztaltakból tudunk építkezni és szeretnénk egyre jobban a TOP 5 felé közelíteni. Remek csapatmunka volt mindenki részéről és várjuk a thaiföldi megmérettetéseket!”

Sebestyen, Australian WorldSSP race, 2019

 Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója , közel 10 éve dolgozik Peti menedzsereként: „Amikor ilyen  nagyszerű versenyre  és magyar teljesítményre kelek fel az éjszaka közepén nem sok mindent tudok hozzáfűzni. Nagyon örülök Peti eredményének!!! Az egész versenyhétvégén és a teszteken is keményen és stabilan dolgozott a csapattal. Jó volt a ritmusa, ezt a versenyen is megtartotta. A 8. helyezés a legjobb magyar helyezés az utóbbi években a Supersport-világbajnokságon. Ő volt a legjobb Hondás, a 6 Yamaha és 1 Kawasaki mögött. Az első verseny mindig különleges,  főleg ezen a pályán és ahogy Petivel beszéltem  azt mondta, az itt tapasztaltak során még többet ki tudnak hozni a motorból. Folytatódik a munka és továbbra is a TOP 10 és TOP5 közötti eredmény lesz a kitűzött célunk. Biztos vagyok benne, hogy Peti  versenyről versenyre egyre jobban fog fejlődni és  közelebb kerülni az élmezőnyhöz.”

A Supersport-világbajnokság 3 hét múlva folytatódik, március 15-én a thaiföldi futamon!

Sebestyen, Australian WorldSSP race, 2019

 

ugrás fel