EST. 2002

Sebestyén Peti a TOP10-ben Csehországban!

A 10. helyen végzett Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság csehországi futamán. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta egy kivételesen szoros időmérőt követően a 14. helyről várta a rajtot.

Felemás érzésekkel kezdődött a Supersport-világbajnokság pénteki napja Sebestyén Peti számára. Az FP1 ígéretesen indult, Peti végig a TOP10-en belül tudott motorozni. A délutáni edzés azonban már szerencsétlenebbül kezdődött, az FP2 első köreiben egy másik versenyző nekiment, aminek egy esés lett a vége, így sajnos értékes edzésidő veszett el. A szombati Superpole elképesztően szoros volt, Peti 7 tizedet tudott javulni az előző naphoz képest, az első 15 pilóta pedig bő 1 másodpercen belül volt.

A HUMDA pilótája pozitívan értékelt a versenyt követően:

„Először is örülök, hogy a csapattársam újra nyerni tudott, mindig szuper, ha a csapat ilyen erős, ez engem is nagyon motivál! A Superpole-ra végre sikerült megértenünk egy nagyon fontos dolgot, ami miatt rengeteg időt vesztettem. Előre léptünk egy nagy lépést, de sajnos kicsit későn, így a rajtpozícióm már nem volt túl jó. Ennél a helyszínnél ez nagy probléma, mert az első sikán nagyon szűk és a mezőny közepe összetömörül a rajtnál, így nagyon belassulunk és leszakadunk az elejétől. Ezen a pályán pedig különösen nehéz előzni is. Azért sikerült pár helyet előre jönnöm és végre a féktávon is erősnek éreztem magam bizonyos kanyarokban. Ennek ellenére még mindig van két pont a pályán, ahol sokat vesztek a többiekhez képest, mert küszködök a beállításokkal. Remélem holnap még erősebbek leszünk! Illetve gratulálok Számadó Máténak, a HRE versenyzőjének az SSP300 VB debütáláshoz, nagyon szépen kezdett!

Fabio Evangelista csapatfőnök elmondta:

Nagyszerű ez a 10. hely, az elejéhez képest is közelebb léptünk Petivel és azt se felejtsük el, hogy milyen neveket sikerült maga mögé utasítania. A csapatbajnokság szempontjából is nagyon fontos pontokat szerzett ma nekünk. Továbbra is próbáljuk türelemre inteni, hiszen 6 hónap kihagyás után, szezon eleji tesztek nélkül rettenetesen nehéz dolga van, de nagyon jól és keményen dolgozik, folyamatosan bizonyítja számunkra mekkora potenciál rejlik benne.”

Letölthető képek elérhetőek itt! 

A Cseh forduló vasárnapi futamát az Arena4.hu-n lehet ingyenesen nyomon követni.

Vasárnapi menetrend:

Warm Up: 09:25.      Live Timing: www.worldsbk.com

II. Futam 12:30     Aréna4.hu     Ingyenes élő stream

ugrás fel