EST. 2002

Sebestyén Peti egy 12. és 14. hellyel zárta a misanói hétvégét

Sebestyén Peti a 12. helyen végzett a misanói első futamon!

Remek utolsó köröket futva, Sebestyén Peti a 12. helyen fejezte be az olaszországi hétvége első versenyét. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta a 16. pozícióból rajtolva, az első futamon a 12. helyig zárkózott fel.

A borús pénteki szabadedzések után szombatra megérkezett az igazi olasz napsütés és ezzel együtt a körülmények és az aszfalt hőmérséklete is megváltozott. Sebestyén Peti a délelőtti Superpole-on köridőben nagyot lépett előre a pénteki naphoz képest, végül a 16. helyre kvalifikálta magát. A verseny nehezen kezdődött a VB egyetlen magyarja számára, többször is pozíciókat vesztett, de aztán az utolsó körökben remek ritmusváltással és óriási felzárkózással egészen a 12. helyig sikerült feljönnie, csupán pár tizedre a TOP10-es pozícióktól. A versenyvégi elkopott gumis tempo biztató és idén végre először a sérülés sem hátráltatta Petit, így bizakodva várja a vasárnapot.

FIM World Championship Grand Prix, Round 04, 10.-12. June 2022, WorldSSP, Misano, Italy

„Végre egy olyan hétvége, ahol egyáltalán nem hátráltatott a sérülés, ez számomra most egy óriási felszabadulás volt. Az időmérőn kevés hiányzott a jobb rajtpozícióhoz, és a futam elején teli tankkal sem tudtam úgy motorozni, ahogy szerettem volna, de szerencsére az utolsó köröket jól össze tudtam rakni és így sikerült felzárkózni. Nagyon köszönöm, hogy Talmácsi Gábor ma itt volt, mert a Superpole után remek tanácsokat tudott adni, illetve Massimo Roccoli is sokat segít nekem. Úgy gondolom, hogy holnap a warm up-on ki tudunk próbálni néhány kisebb változtatást és lehetőségem lesz egy erősebb futamot összerakni.” – mondta el a HUMDA pilótája.

FIM World Championship Grand Prix, Round 04, 10.-12. June 2022, WorldSSP, Misano, Italy

14. helyen fejezte be a vasárnapi versenyt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. Bár pozícióban elmaradt a szombati eredménytől, köridőben sokat javult a magyar pilóta, így összeségében a csapat jó előrelépésként értékelte a hétvégi teljesítményt.

A 16. pozícióból indulva Sebestyén Peti a 14. helyen fejezte be a futamot, ám az előző napnál sokkal jobb köridőket motorozva. A csapat munkáját Massimo Roccoli segítette a hétvégén, aki néhány vezetéstechnikai javaslatot tett Peti versenyzési stílusára, amit a vasárnapi napon már próbált is megvalósítani a magyar pilóta.

„Kicsit más stílusban kell megfékeznem a motort, Massimo és a telemetria adatok alapján, ami nyilvánvalóan nem egyszerű küldetés egyik napról a másikra. Egyértelműen többet vártam a mai naptól, de azt kell elraktároznunk most ami pozitív, így a csapattal továbbra is keményen dolgozunk, hogy sikerüljön végre egy mindenkihez méltó eredményt elérni. A nyári szellősebb versenynaptár mellett igyekezni fogok minél többet motorozni és készülni a következő kihívásokra. – mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport-világbajnokság következő fordulóját, július 15-től, Doninngtonban rendezik majd meg.

FIM World Championship Grand Prix, Round 04, 10.-12. June 2022, WorldSSP, Misano, Italy

ugrás fel