EST. 2002

Sebestyén Peti ismét a Világbajnokságon

Mozgalmas volt az elmúlt hétvége, tele izgalmakkal magyar vonatkozásban is, azonban nincs megállás, folytatódik a szezon! Spanyolországból Assenbe, a motorsport Mekkájába érkeznek a Supersport-világbajnokság résztvevői.Aragóniában, ismételten a legjobb Hondásként, remek versenyt teljesítő Sebestyén Peti nagy önbizalommal, pozitív élményekkel készül a következő megmérettetésre:

Sebestyen, WorldSSP, Aragon WorldSBK 2019

„Nagyon élveztem a spanyol futamot, jót csatáztunk a többi versenyzővel. Sokat fejlesztettünk a motoron, jobban érzem már, hogy  mi az a beállítás, ami kedvező nekem a Hondán. Biztos vagyok benne, hogy Assenben még jobb eredményt érünk el, ha folytatjuk a munkát ezen a vonalon. Assen egy olyan helyszín, ahonnan a múltból egyaránt vannak nagyon jó és nagyon rossz emlékeim is. Ahogy a csapatfőnököm Simon is megmondta, még jobban kell koncentrálnom már az első pénteki szabadedzésen, gyorsabbnak kell lennem és a Superpole-on előrébb kvalifikálni. Keményen fogok dolgozni ezen a holland hétvégén és úgy harcolni a versenyen, mint Aragóniában. A legnagyobb kérdőjel az időjárás lesz, valószínűleg nagyon hideg, szeles és esős körülmények fogadnak majd minket. Magabiztos vagyok, mert a csapat jól dolgozik!”- mondta a Sport&Events Academy versenyzője.

A Sport&Events Academy legfiatalabb pilótái számára is megkezdődnek az idei kihívások. Az Ohvale GP-0 első futamát, Olaszországban, Cervesinában rendezik meg. Rossi Moor tavaly már kiválóan teljesített a 160 cc kategóriában, idén pedig nem titkolt célja a 190 cc bajnokság megnyerése. Farkas Kevin februárban csatlakozott a Sport&Events Academy-hez, keményen edzett egész télen, hogy fel tudja venni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. Egyelőre kisebb sérülésből felépülve ismerkedik az új motorral, új pályával és a számára teljesen új környezettel.A fiatalokat Stefano Favaro, az Academy alapítója kíséri el az első olasz futamra:

„Említettem már, hogy ez a kedvenc időszakom hiszen áprilistól novemberig tele vagyunk versenyekkel és szinte minden hétvégén izgulhatunk valamelyik Academy pilótáért. Múlt héten Spanyolországba kísértem el Görbe Somát, ezen a hétvégén pedig Rossi Mooral és Farkas Kevinnel utazunk Olaszországba, hiszen kezdődik a CIV Junior Ohvale GP-0  bajnokság. Rossi és Kevin a legfiatalabb versenyzők a csapatban ez pedig a korosztályuk egyik legerősebb sorozata. Idén már ők is a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben fognak versenyezni. Rossi tavaly 6 versenyhétvégéből ötször állt pódiumon, 4. lett a bajnokságban, 3. az Európa-bajnokságon. Idén valószínűleg felül fogja múlni a tavalyi teljesítményét, de számomra nincsenek konkrét célok, én mindig akkor vagyok elégedett, ha a versenyző kihozza magából és a szituációból is a maximumot. És biztos vagyok benne, hogy ezt Rossi, Kevin és Peti is teljesíteni fogja! Kevin néhány hónapja csatlakozott hozzánk, nagyon keményen edzett egészen idáig, sajnos az utóbbi hetekben egy sérülés a kezén megnehezítette a dolgát. Kevin számára, most az a prioritás, hogy minél több km-ert tegyen meg a pályán, megismerje a számára teljesen új 190 cc gépet. Fokozatosan kell építkezni, ez a verseny a tanulásé és a tapasztalat szerzésé kell hogy legyen, aztán legközelebb majd koncentrálhatunk egy nagyobb célra, előre lépésre. Petivel kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani. Hogy múlt héten kiválóan teljesített és ha így folytatja Assenben is remek eredményt érhet el! Nagyon szurkolok neki és folyamatosan követni fogom a Hollandiában zajló eseményeket is!!!”

A Spíler MotorsportHD műsorán pedig igazi autó-motorsport maraton vár minket vasárnap! A kora reggeli órákban az autósportok kedvelői élvezhetik majd az ausztrál Supercars Phillip Island-i fordulóját. 10:40-től  fog kezdődni  a Superbike és Supersport-világbajnokság közvetítése élő stúdióval, exkluzív anyagokkal. Sebestyén Peti is bejelentkezik a helyszínről a nap folyamán és megtudhatjuk mi a helyzet a Team Tóth háza táján. Délután pedig Amerikába ”repülnek” a kommentátorok és kezdődhet a MotoGP futamok izgalmainak közvetítése egészen késő estig!

 

Hétvégi menetrend a SpílerTV-n: 

Április 13., Szombat:

Supersport időmérő: 12:35-től csúsztatott élő 

Április 14., Vasárnap:

Supercars, Phillip Island                     8:35

Superbike és Supersport-világbajnokság élő studió             10:40-től

Supersport futam:                  12:10

MotoGP Austin                       15:30-tól

 

ugrás fel