EST. 2002

Sebestyén Peti ismét remekelt a Világbajnokságon!

Idei legjobb eredményéért harcolt Sebestyén Peti Portimaoban, amikor De Rosa technikai hibája miatt piros zászlóval véget vetettek a futamnak 5 körrel a vége előtt. Végül a TOP7 helyett, maradt a 11. hely, de a nehéz kezdés után nagyszerűen versenyzett a magyar pilóta.

Sebestyen, WorldSSP, Portuguese WSBK 2019

Tesztelés nélkül vágott neki 2 hónapos szünet után Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság 9. fordulójának. A pénteki szabadedzésen gyorsan fel tudta venni a mezőnnyel a versenyt, azonban sajnos korán kiderült hiányzik a motorerő a Hondájából.

Sebestyen, WorldSSP, Portuguese WSBK 2019

A szombati frusztráló kvalifikáció után, végül a mérnökök elemezték az adatokat és motorblokk csere mellett döntöttek, ami remek döntésnek bizonyult, hiszen a vasárnapi warm up-on ismét TOP10-ben motorozott legjobb hondásként Peti.

A versenyen a 15. rajtkockából indulva nem sikerült jól a start, ám néhány kör megtétele után megkezdte a felzárkózást. A TOP6 és TOP10 közötti bolyhoz zárkózott éppen fel és készült őket megelőzni, amikor véget vetettek a versenynek. Nagy kár, mert egyértelműen megvolt a tempója, hogy előre törjön!

Sebestyen, WorldSSP, Portuguese WorldSBK 2019

„ A verseny egész jól volt, sajnos korábban vége lett, mint ahogy terveztem. Nagyon csalódott vagyok a hétvége első fele miatt mert az eddigi legjobb eredményt érhettük volna el, ha nincsenek technikai nehézségek. A versenyre tökéletes volt a motorom, a startnál és az első körben hibát követtem el, de aztán megnyugodtan és megkezdtem a felzárkózást. Jól gazdálkodtam a gumikkal és  biztatók voltak a köridők. Éppen megérkeztem az előttem lévő bolyba és kezdtem volna megelőzni őket, amikor lefújták a versenyt. Annak viszont nagyon örülök, hogy az egyik legjobb versenyem volt a szezonban! Remélem Magny  Coursban ugyanitt folytatjuk beállítások tekintetében és reális célként tűzhetem ki a TOP6-ot!”- összegzett Sebestyén Peti a versenyt követően.

Sebestyen, WorldSSP, Portuguese WSBK 2019

A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke Simon Buckmaster is pozitívan értékelte a hétvégét:

„Jó verseny volt, jól teljesített Peti. Ha nincs a piros zászló, biztos vagyok benne, hogy a TOP6-ért harcolhatott volna. Sajnos a kvalifikáció nem sikerült jól és ebben a mezőnyben nagyon nehéz hátulról felverekednie magát, de remek munkát végzett, az egyik legjobb versenye volt idén!”

A Supersport-világbajnokság három hét múlva  a franciaországi Magny Coursban folytatódik!

 

ugrás fel