EST. 2002

Sebestyén Peti megint egy lépéssel előrébb

Hamarosan vége a nyári szünetnek és Portimao technikás pályáján folytatódik a Superbike világbajnokság Supersport kategóriája. A PTR Honda csapata a hivatalos Supersport teszt időpontól eltérő dátummal a Red Bull Honda Superbike gyári csapatával közösen ment tesztelni augusztus 20-21-én.

Sebestyén Peti számára különösen fontos volt ez a 2 napos teszt, hiszen Misanóban ült fel először a Honda CBR600RR nyergébe, így sok beállítást ki kellett próbálnia.

“Egyre magabiztosabban érzem magam a Hondán és ez a köridőkön is látszik. A két nap során folyamatosan tudtam gyorsulni. Sajnos az első nap volt egy kis technikai hiba a következő délután pedig elcsúsztam, így vesztettem némi időt a gyakorlásból, ezt azért sajnálom. Ami pozitív, hogy a lényeget látjuk a telemetrián és biztatóak az adatok, látjuk, hol kell még javulnom. Nem volt most itt más Supersport csapat, ezért nincs viszonyítási alapom, de Kyle Smith csapattársamtól csak pár tizeddel vagyok elmaradva, ami számomra nagyon jó visszacsatolás. Most nagyon meleg volt, szeptemberben a versenyen valószínűleg már nem lesz ilyen hőség, ideálisabb lesz a pálya a gumiknak. Jósolni nem akarok, de megvannak a céljaim és mindent meg fogok tenni, hogy a versenyen megvalósítsam őket.”- összegzett Sebestyén Peti.

Simon Buckmaster a PTR Honda csapatfőnöke is értékelte a magyar versenyző teljesítményét:

“Túl vagyunk a teszten, ami szerintem remekül sikerült Péter és az egész csapat számára. Kár a végén az esésért, de megnéztük az adatokat, nem az ő hibája volt, határon ment és az esés benne van, ha valaki gyors akar lenni. Én és az egész csapat is elégedettek vagyunk vele , keményen végig dolgozta a két napot, és sokat fejlődött, már sokkal magabiztosabban motorozik. Várjuk nagyon versenyt és meglátjuk hogyan fog szerepelni.”

A Supersport következő futama szeptember 14-től lesz Portugáliában!

ugrás fel