EST. 2002

Sebestyén Peti nem állhatott rajthoz az asseni második futamon

A magyar versenyző komoly váll fájdalmai miatt a hétvégén nem tudott versenyezni. Szombaton nem tudta befejezni a futamot, míg a vasárnap az orvosi vizsgálat után nem állhatott rajthoz. Rehabilitáció következik, és reméljük minél előbb újra gyűjtheti az értékes pontokat.

A csapat beszámoló:

Sebestyén Peti a 9. rajtpozícióból indulhatott, de sérült válla nem bírta a teljes futamot.

Jól kezdődött a szombati nap Assenben, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 9. rajtpozíciót szerezte meg. A magyar pilóta vállsérülése ellenére mindenképpen meg akarta próbálni a versenyzést, de végül nem tudta befejezni a futamot. Vasárnap reggel ismét orvosi kivizsgáláson kell majd részt vennie, ahol eldöntik, hogy motorra ülhet-e a második futamra.

Iszonyatosan frusztráló érzés, hogy érzem, hogy jó a motor és gyors tudnék lenni, de a vállamban egyszerűen nincs erő és így nagyon nehéz hosszabb etapokat motoroznom. A Superpole-on sikerült egy erős kört összeraknom, így a 3. sorból rajtolhattam. Tudtam, hogy sajnos a versenyen probléma lesz a sérülésem, de mindenképpen meg akartam próbálni. Holnap ha engednek motorozni meglátjuk mire leszek képes. A következő 1 hónapban pedig remélem megtaláljuk a megoldást, hogy Estorilra újra 100%-os formában lehessek. – mondta el a HUMDA pilótája.

FIM World Championship Grand Prix, Round 02, 21.-24. April 2022, WorldSSP, Assen, Netherlands

Sebestyén Peti nem állhat rajthoz az asseni második futamon.

A vasárnap reggeli orvosi vizsgálat után, a Dorna stábja nem engedi rajthoz állni Sebestyén Petit. A HUMDA pilótája tegnap a 9. helyre kvalifikálta magát az időmérőn, de vállsérülése miatt nem tudta teljesíteni a délutáni teljes versenytávot.

Az orvosi döntés alapján a VB egyetlen magyarja ma nem ül motorra, jövőhéttől pedig folytatja a rehabilitációt. A Supersport-világbajnokság mezőnye legközelebb május 20-án, a portugáliai Estorilban gurul majd pályára, ahol remélhetőleg már Peti is 100%-os formában lesz.

FIM World Championship Grand Prix, Round 02, 21.-24. April 2022, WorldSSP, Assen, Netherlands

ugrás fel