EST. 2002

Sebestyén Peti pontszerzéssel mutatkozott be Assenben

Peti az első futamon a 11. helyen, míg a második futamon a 12. helyen ért célba. Az eredmény kiemelkedő ha azt is figyelembe vesszük, hogy a magyar versenyző év közben csatlakozott a világ egyik legkeményebb sorozatához. Reméljük a tapasztalatok még jobb eredmények elérésében segítik majd tehetséges versenyzőnket.

A csapat  beszámolója a két futamról:

11. helyen kezdte Sebestyén Peti a világbajnokságot Assenben!

Pontszerzéssel, de komplikáltan kezdődött a szezon a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti számára. A 11. helyet szerezte meg a kategória egyetlen magyarja, tavaly október óta ez volt az első VB futama.

A motorsport katedrálisa mindig tartogat meglepetéseket, ezen a hétvégén sem volt ez másképp. Sebestyén Peti a sikeres tesztek után magabiztosan érkezett új csapata színeiben az idei első versenyére. A pénteki szabadedzéseken nem sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat, így inkább csak az adatok gyűjtésére és minél több kör megtételére koncentráltak. Szombat reggelre aztán meglett a jónak tűnő irány, Peti már rögtön az első gyors körén fél másodperccel gyorsabb volt az előző naphoz képest. A második gyors körön aztán volt egy szerencsétlen esése, de ezzel együtt is bíztató volt a tempó.

Mivel idén eltörölték a 3. szabadedzést , csak a Superpole tapasztalataira tudott támaszkodni a csapat, így a reggeli beállításokhoz képest nem variáltak. Mindez a 11. helyre és értékes VB pontokra volt elég.

„Természetesen jobb eredményt szeretnék elérni ezzel a motorral, hiszen rengeteg potenciál van benne. Assen egy nagyon érdekes pálya, ide teljesen más beállítások kellenek, mint bárhova máshova. A ma reggel utáni feelinget vártam a versenyre is, ez sajnos nem volt meg és kicsit szerencsétlenül jött ki, hogy az időmérőn nem tudtuk jobban tesztelni a beállításokat. A csapat nagyon jól dolgozik, szeretném nekik ezt megköszönni! Most végre a versenyről is van rengeteg adatunk, így biztos vagyok benne, hogy már holnapra találunk megoldást a problémákra. Sajnos érződik nagyon, hogy a többiek már túl vannak 3 versenyhétvégén, ezért türelmesnek kell lennem, holnap újra megpróbálom majd a lehető legtöbbet kihozni a futamból!” – összegzett a HUMDA pilótája.

Fabio Evangelista csapatfőnök elmondta:

„Elégedett vagyok Peti mai teljesítményével, közel volt a TOP10 és biztos vagyok benne, hogy levonta a tanulságokat a holnapi napra. Egyáltalán nem könnyű szezon közben bekapcsolódni a mezőnybe, az első 10 pilóta rengeteget tesztelt, Peti hozzájuk képest nagyon kevés kilométert tett meg idén. Assen az egyik legkomplikáltabb pálya, meglátjuk, hogy holnap miben tudunk fejlődni, az időjárás is egy fontos tényező lesz. Lépésről lépésre haladunk és építkezünk, de véleményem szerint Peti és a csapat is remekül dolgozott ma.”

Pontszerzés a második versenyen is, stabilan kezdte a világbajnokságot Sebestyén Peti!

Ismét sikerült értékes világbajnoki pontokat gyűjtenie Sebestyén Petinek, aki 12. helyen fejezte be a második holland futamot az Evan Bros. Racing Team színeiben. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilótának ez volt az idei első versenyhétvégéje, melyet pozitív érzésekkel és rengeteg értékes adattal zárt.

Az hajnali eső után félig vizes pályán indult a vasárnapi warm-up, ahol a magyar pilóta szombati tapasztalatai alapján a pálya szárazabb részein próbálta tesztelni a vasárnapi futamra kitalált, új beállításokat. Peti a rajt utáni kisebb lökdösődésben sajnos veszített néhány pozíciót, de ezeket sikerült utána visszavennie. A futam végén a 12. helyen ért célba, de ami ennél is fontosabb, hogy rengeteg adattal és tapasztalattal fejezte be a hétvégét.

„Nyilvánvalóan nem teljesen így képzeltem el a bemutatkozó hétvégét, bár a csapat az elejétől fogva hangsúlyozta, hogy fogjam fel a mostani versenyeket úgy, mint az első igazi tesztem. Ma kicsit jobb volt a feeling a motorommal, illetve mostmár viszonylag tisztán látszik, hol kell előre lépnünk a beállítások tekintetében. Érzem, hogy nagyon jó gépen ülök, de még nem sikerült ezt kihasználnom. A mérnököm most visszavonul elemzeni az adatokat és meglátjuk, hogyan tudjuk legközelebb a stílusomhoz jobban igazítani a motort. Én úgy gondolom már Mostban tudunk majd szintet lépni!”- mondta el a HUMDA pilótája.

Most kisebb szünet következik, 2 hét múlva, augusztus 6-án, a csehországi Mostban gurul majd újra pályára a Superbike-világbajnokság.

ugrás fel